Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Èxit de participació en el curs de coneixement de l’entorn que el Consell Comarcal imparteix a nouvinguts de Capellades

14 de març de 2011

Més d’una vintena d’alumnes procedents de diferents parts del món ciutadans de Capellades assisteixen al curs de formació que el Consell Comarcal de l’Anoia imparteix a nouvinguts com a eina d’acollida. El curs que s’imparteix a l’Escola Mare del Diví Pastor del municipi, va començar el mes passat i finalitzarà el proper dissabte dia 19 amb una visita a l’Abric Romaní de Capellades.

L’objectiu de la iniciativa és oferir a totes les persones nouvingudes, informació bàsica sobre el funcionament del serveis del municipi i sobre la societat catalana (drets i deures fonamentals, sistema polític i administratiu, recursos i serveis, cultura, entre d’altres). Aquest curs de coneixement de l’entorn juntament amb un curs de català bàsic de 45 hores, integren el que s’ha anomenat circuit d’acollida i el Consell Comarcal els imparteix a deu municipis de la comarca. La realització del circuit dóna dret a un certificat oficial que reconeix els coneixements assolits i que pot ser d’utilitat en diversos tràmits d’estrangeria (arrelament social, renovacions de permisos, nacionalitat...).
Aquest primer semestre es duran a terme també, cursos de coneixement de l’entorn a Carme, la Pobla de Claramunt, Òdena, Masquefa i Hostalets de Pierola. Entre els mesos de setembre i novembre es faran a Calaf, Vilanova del Camí, Piera i Sta Margarida de Montbui..

Des de fa més de tres anys, el Pla de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal dóna suport i coordina els plans d’acollida als municipis de l’Anoia. Els 10 municipis de la comarca esmentats tenen conveni amb el Consell Comarcal per al desenvolupament del Servei d’Acollida Itinerant i de l’anomenat “circuit d’acollida”.

Last modified: 5 de febrer de 2018