Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

La campanya “Recicla’t a la Cuina”, model a seguir per altres municipis i regions d’Europa

29 de novembre de 2011

La campanya de sensibilització ambiental impulsada pel Consell Comarcal de l’Anoia “Recicla’t a la cuina, aprofitem-ho tot!” va ser model de campanya de conscienciació a la IX Jornada de Prevenció de residus municipals.

La jornada que va tractar sobre el malbaratament alimentari va tenir lloc, el dijous 24 de novembre de 2011, a l’auditori del Cosmocaixa de Barcelona i va tenir un abast de  més de 30 regions d’Europa que van organitzar més de 5.000 activitats (cursos, tallers, mercats, campanyes, dia sense paper, concursos...) al llarg de la setmana 19 al 27 de novembre 2011.

En aquesta IX Jornada de Prevenció es va voler reflectir l’interès i la preocupació creixents de la població pel malbaratament d’aliments i van voler explorar diferents accions per evitar-lo. Així, des de la Jornada es van mostrar diferents iniciatives que s’han dut a terme des d’administracions, empreses, distribuïdors, restauradors i també des de les llars per evitar el malbaratament d’aliments.
En aquest sentit, la consellera de medi ambient del Consell Comarcal de l’Anoia, Lourdes Oliveras, a petició de l’organització, va anar-hi per exposar la campanya realitzada Recicla’t a la cuina, aprofitem-ho tot!”.

Fem medi ambient“Recicla’t a la cuina, aprofitem-ho tot!” va ser una campanya que pretenia difondre un tipus de cuina sostenible, de baix impacte ambiental i econòmica, que contribueixi a la prevenció de residus a la cuina i fomenti la recollida selectiva dels residus domèstics a les llars de la comarca, potenciant la participació ciutadana a la campanya.

Per fer-ho, en alguns dels municipis adherits a la campanya, es van dur a terme tallers de cuina oberts a tota la ciutadania amb l’objectiu de donar a conèixer la cuina d’aprofitament. A més la campanya va obrir un procés de participació a tota la ciutadania de la comarca amb l’objectiu de recopilar les receptes i bones pràctiques a la cuina i elaborar un llibre de cuina de l’Anoia que va ser una realitat el Sant Jordi del 2010. La campanya també disposava d’un bloc www.reciclatalacuina.cat on s’hi anaven recopilant les receptes dels diferents tallers de cuina que es realitzaven als municipis de la comarca. En aquest bloc, també s’hi podia trobar l’apartat “Pregunta-ho als cuiners” en el que dos eco cuiners responien tots els dubtes de cuina i proposen noves receptes.
La campanya també va ser promocionada a través dels mitjans de comunicació locals i comarcals amb falques i espots publicitaris.

Oliveras manifesta la seva més gran satisfacció per haver pogut participar activament a unes jornades com aquestes ja que “és com un premi, un reconeixement a la feina ben feta que hem fet tot l’equip de medi ambient del Consell Comarcal de l’Anoia”

Last modified: 5 de febrer de 2018