Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

La Coordinadora de Gegants i Capgrossos de l’Anoia celebra dissabte el quinze aniversari amb una festa oberta a tothom

20 de maig de 2014

Quinze anys de fer pinya: la Coordinadora ha unit els esforços de les colles anoienques per difondre el fet geganter arreu de la comarca.

La celebració tindrà lloc a Igualada i inclourà una cercavila, el reconeixement a les antigues juntes de la Coordinadora i, com a plat fort, l’estrena del Ball Comarcal que identifica totes les colles i que aquestes dansaran conjuntament.
Cartell coordinadora[582KB]

Aquest any la Coordinadora de Gegants i Capgrossos de l’Anoia està d’aniversari, i ho celebrarà aquest dissabte, 24 de maig, a Igualada, amb una gran festa oberta a tothom. Ara fa quinze anys les colles de l’Anoia van decidir fer pinya i unir-se per crear una entitat que difongués el fet geganter arreu de la comarca. Tot això no hauria estat possible sense la cooperació de totes les colles, que s’han fet costat per tirar endavant els projectes, també en els moments durs.

La festa començarà a les 5 de la tarda, a la plaça de Cal Font, amb una espectacular cercavila que portarà les colles de la comarca fins a la plaça de Sant Miquel. Allà es faran els parlaments de l’acte institucional del quinzè aniversari, en què intervindran representants de la junta actual de la Coordinadora, d’antigues juntes (als quals es farà també un reconeixement en agraïment a la seva tasca), de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, de l’Ajuntament d’Igualada i del Consell Comarcal de l’Anoia. El Consell col·labora en el quinzè aniversari de la Coordinadora de Gegants i Capgrossos de l’Anoia aportant el suport logístic per fer possible l’esdeveniment i fent-se càrrec de la difusió i promoció.

El plat fort de la celebració, que servirà de cloenda de la festa, serà l’estrena del Ball Comarcal que han creat expressament les colles amb motiu d’aquest quinzè aniversari com un element identificatiu de totes elles. Les colles el ballaran conjuntament amb tots els gegants alhora.

La Coordinadora anima tothom a sortir al carrer per gaudir del fet geganter i dels actes d’aquest quinze aniversari.

 

Last modified: 5 de febrer de 2018