Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

La nova directora general de Joventut coneix de primera mà els serveis del departament de Joventut del Consell Comarcal de l’Anoia

12 d'abril de 2019

Norma Pujol es va reunir amb els responsables de Joventut del Consell Comarcal i del municipi de Calaf

La directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Norma Pujol, acompanyada de la coordinadora territorial de Joventut de Barcelona, Laura Ribalaiga, i de la tècnica de coordinació territorial, Mireia Medina, va visitar el divendres 5 d’abril l’equip del departament de Joventut del Consell Comarcal de l’Anoia i el municipi anoienc de Calaf, on es va reunir amb els responsables de Joventut. 

La trobada es va iniciar a l’Oficina Jove de l’Anoia, al Consell Comarcal de l’Anoia, on es va reunir amb la consellera comarcal de joventut,  Gemma Fabrés, el vicepresident del Consell Comarcal, Xavi Pérez, la cap del departament de Joventut, Soraya Pérez i l’equip tècnic del departament de Joventut (Anoia Jove).

Norma Pujol, va poder visitar els nous espais de l’Oficina Jove de l’Anoia, ubicats al Consell Comarcal, on s’ofereix atenció directa als i les joves sobre diferents temàtiques d’interès juvenil, així com l’espai d’assessories acadèmica, laboral i de mobilitat internacional.

Seguidament, les tècniques del departament van explicar alguns dels projectes més rellevants per la comarca, com el TDIC Jove, les assessories de l’Oficina Jove, el GPS (Grup Promoció Salut Jove), els PIDCES i minifires d’ensenyament als instituts o el projecte Impuls, un programa adreçat a joves que migren sols i que ha tingut molt bon resultat. 

Norma Pujol, va valorar molt positivament la feina que s’està fent des del Servei Comarcal de Joventut, l’acompanyament que s’ofereix als i les joves des de l’Oficina Jove de l’Anoia, així com la descentralització de les polítiques de joventut, ja sigui a través del servei TDIC Jove (tècniques de joventut compartides), la Laborateca Jove (tècnica especialitzada en orientació laboral per joves) o a través de l’Oficina Mòbil (autocaravana), serveis que permeten atendre als i les joves sense que s’hagin de desplaçar del seu municipi. 

Al migdia la directora general de Joventut va visitar el nou espai jove de Calaf, on es va reunir amb l’alcalde, Jordi Badia, el regidor de joventut, Jordi Fitó i la tècnica compartida de Joventut al municipi, Marina Duocastella. La tècnica del municipi va destacar que aquest nou espai pels joves era una necessitat a cobrir que es veia reflectida en el Pla Local de Joventut i que estan molt satisfets d’haver-ho fet realitat. Aquí també va conèixer les accions que s’estan realitzant actualment, ja sigui pels joves del municipi com pels joves veïns que van a l’INS Alexandre de Riquer ubicat a Calaf. La directora general va valorar la implicació i la participació ciutadana tan dels joves, com de les entitats del municipi i es va interessar per les futures accions. 

Per a més informació sobre el Departament de Joventut (Anoia Jove)  podeu contactar amb l’Oficina Jove de l’Anoia trucant al 93.805.15.85 ext. 2, enviant un missatge de whatsapp al 679.964.669 o un correu electrònic a anoia@oficinajove.cat.

Last modified: 12 d'abril de 2019