Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

La vintena de joves participants en el programa esTICon del Consell Comarcal de l’Anoia finalitzen cinc mesos de formació en l’àmbit TIC

20 de juny de 2022

El projecte es porta a terme conjuntament amb el Servei d’Ocupació de Catalunya i facilita el retorn als estudis i l’orientació professional de joves entre 16 i 25 anys

La vintena de joves participants al projecte esTICon del Consell Comarcal de l’Anoia, han realitzat la sessió grupal que culmina més de cinc mesos de formació en el sector de les TIC, incloent un Curs d’Office i un de Programació web amb PHP. Aquesta iniciativa els ha servit per despertar l’interès pel sector de la informàtica, facilitant d’aquesta manera la tornada al sistema educatiu reglat i inscrivint-se pel curs que ve en cicles formatius, principalment a l’Institut Milà i Fontanals d’Igualada.

A més, aquestes persones joves, d’entre 16 i 25 anys, també han realitzat un procés d’orientació laboral i acadèmica que els ha ajudat a definir la seva trajectòria, juntament amb un seguit de visites a empreses de l’Anoia que també els ha despertat un major interès, en haver pogut veure en primera persona la realitat del sector.

El vicepresident primer del Consell Comarcal, Jordi Cuadras, ha fet la sessió de cloenda del curs i ha lliurat els diplomes acreditatius. Cuadras afirma que “els joves són el present i el futur de la nostra comarca i programes com aquest serveixen perquè coneguin àmbits que fins ara eren desconeguts per ells com el de les TIC, que és un sector amb molt potencial de creixement i que busca treballadors i treballadores. Estem molt contents que a molts se’ls hagi despertat una nova vocació i que l’any que ve vulguin cursar estudis per aprendre més i trobar feina. Era l’objectiu del programa i l’hem aconseguit. Des del Consell seguirem acompanyant els joves en que coneguin les seves vocacions i l’itinerari per fer-les possible amb l’objectiu que puguin viure i treballar a l’Anoia”.

Tot i que la formació ha finalitzat, el projecte continua fins al 31 d’octubre i, durant aquest període, seguiran rebent orientació laboral i se’ls ajudarà en el procés de matrícula als diferents estudis. A més, també continuen amb un seguit d’accions de voluntariat amb l’objectiu d’enfortir el vincle amb el seu entorn social i cultural.

Aquest és el tercer any consecutiu en què el Consell Comarcal de l’Anoia impulsa el projecte esTICon, que té per objectiu la formació en les TIC i l’orientació laboral dels joves, amb l’objectiu que s’insereixin al mercat laboral o retornin al sistema educatiu per millorar la seva qualificació. Està subvencionat per la convocatòria SINGULARS 2021 del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i liderat a l’Anoia per l’ens comarcal.

Last modified: 20 de juny de 2022