Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

L’Anoia del Camp a la Taula obre parada al Vademercat 2018

10 d'abril de 2018

El dissabte 14 d’abril tindrà lloc una nova edició del Vademercat, la nit de tapes al Mercat de la Masuca, en la que hi participarà per primera vegada l’Anoia del Camp a la Taula.

L’Anoia del Camp a la Taula s’ha volgut sumar a la iniciativa i aprofitar aquest gran esdeveniment per promocionar i donar a conèixer els productes alimentaris i de qualitat fets a l’Anoia. Així, a la tercera edició del Vademercat, l’Anoia del Camp a la Taula hi obrirà una parada participant amb 3 tapes; La Cassoleta de l’Anoia, la vinyala d’Òdena i una mousse de mató amb mel i fruits secs. A més, també hi seran altres productes de diferents productors locals.

Les tres tapes estaran cuinades pel restaurador igualadí, Manel Pla, del restaurant Sesoliveres, amb qui l’ens comarcal a través del projecte L’Anoia del Camp a la Taula ha portat i porta a terme diferents accions de recuperació, creació o treball de plats amb els productes de proximitat. N’és un exemple la creació de la Cassoleta, la recuperació de l’arròs paperer però també altres col·laboracions a jornades o tasts per promoure el producte local.

Les tapes

La Cassoleta de l’Anoia està feta a base de cigrons de Pujalt, peus de porc ral dels Prats de Rei, botifarra blanca i negra, cansalada i conill d’ulls negres de Pujalt. Va ser un plat ideat pel restauradors Manel Pla amb motiu del programa “El Gust de l’Anoia” emès per Canal Taronja en el que es va voler reunir bona part dels productes locals que van protagonitzar el programa.

També s’oferirà una tapa amb la Vinyala, una varietat de cargol molt apreciada a l’Anoia. Presenta moltes possibilitats culinàries, té potencial gastronòmic i és un producte genuïnament anoienc.

De postres es podrà gaudir d’una copa de mousse de mató amb mel i fruits secs. A la comarca tenim grans elaboradors de formatges, bons coneixedors de l’ofici que elaboren diversos tipus de formatges madurats i frescos, iogurts i postres làctics.. Diversos productors de mel que produeixen mel de diferents varietats de romaní, farigola, milflors,.. i els elaboradors de fruit secs que van dels tradicionals torrats als més innovadors amb varietat d’aromes i gustos.

Els productes vitivinícoles també hi seran presents amb Cava Pagès Entrena de Piera que ens oferirà els seus vins blancs i negres, DO Penedès i els caves. No podien faltar les cerveses artesanes, tan presents a la nostra comarca. Els assistents al Vademercat podran degustar la cervesa de Tous d’Anoia i Els Minairons d’Òdena.

L’Anoia del Camp a la Taula és un projecte del Consell Comarcal de l'Anoia, en el marc de la Xarxa de Productes de la Terra, impulsat per la Diputació de Barcelona, per donar suport al teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat, una iniciativa que compta amb més d’un centenar de membres adherits.

Last modified: 17 d'abril de 2018