Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

L’Anoia inicia la recollida porta a porta

4 de maig de 2018

El proper 7 de maig arrenca de forma esglaonada a 16 municipis de l’Anoia el nou model de recollida de residus

Jorba i Sant Martí de Tous seran els primers municipis que posaran ja en practica el nou model de recollida de residus basat en la recollida porta a porta en nuclis i urbanitzacions i la instal·lació d’àrees tancades de contenidors amb control d’accés per a disseminats. A partir d'ara, ja no podran fer servir els contenidors a peu de carrer sinó que hauran d'emmagatzemar els residus fins que el servei de recollida els passi a buscar en els horaris establerts. El model PaP proposat és el de 5 fraccions, és a dir, totes les fraccions dels residus domèstics seran recollits pera aquest sistema (paper i cartró, envasos, vidre, orgànica i resta).

Prèviament a l’inici del nou model, i a tots els municipis que participen d’aquest nou model, s’han realitzat xerrades informatives entre els veïns i s’ha fet el lliurament dels cubells per a dipositar els residus. Paral·lelament, també s’han posat en marxa els primers espais informatius a Tous i Jorba, a través dels quals s’informa de forma personalitzada a tots els veïns i veïnes, se’ls entrega el material necessari per poder fer l’aportació al carrer dels seus residus o poder accedir a les àrees tancades. A l’espai informatiu de Tous ja s’han atès un total del 422 usuaris i s’han visitat un total de 25 comerços.

La resta de municipis s’aniran incorporant de forma esglaonada al llarg d’aquest mes de maig i juny. El 14 de maig s’hi afegiran Carme i Orpí; el 21 de maig El Bruc i Castellolí, el 4 de juny La Pobla de Claramunt i la Torre de Claramunt i el 18 de juny Capellades. Finalment, el 25 de juny començarà la recollida amb el nou sistema a Bellprat i Copons, Argençola, Montmaneu, Rubió, Santa Maria de Miralles i Veciana.

Actualment l’Anoia es troba a la cua a nivell de recollida selectiva. Amb la implantació del nou servei es preveu passar al capdavant de les comarques de Catalunya i assolir els objectius europeus, que marquen un 60% de recollida selectiva per l’any 2020.

Tota la informació de la campanya d’implantació està disponible al web AnoiaVerda.cat, a través del qual es poden fer consultes sobre el model, el calendari i la freqüència de recollida, així com les dates de les xerrades i els punts informatius de cada municipi. També es posa un correu electrònic als nous usuaris info@anoiaverda.cat i les xarxes socials @anoiaverda per poder estar al dia de la implementació del model i del dia a dia del nou servei un cop implantat.

Last modified: 4 de maig de 2018