Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Guanya premis descobrint les barraques de pedra seca de l’Anoia!

7 de maig de 2018

Els alcaldes de La Torre de Claramunt, Vallbona d’Anoia i Castellolí presenten Barraques Go! un joc de l’aplicatiu mòbil Natura Local que promou el comerç local i el paisatge (les barraques de pedra seca) de l’Anoia

Entre els camps de conreu i camins de l’Anoia trobem paisatges rurals, rutes per explorar i elements patrimonials com les barraques de pedra seca, les protagonistes del nou projecte Barraques Go! per unir el turisme i el comerç als municipis anoiencs de Castellolí, La Torre de Claramunt i Vallbona d’Anoia. Gràcies a un divertit joc, i amb l’aplicació de Natura Local, podreu recórrer les diferents rutes, trobar les barraques de pedra seca i guanyar premis als comerços locals.

Al llarg de quatre setmanes, del 26 de maig al 24 de juny de 2018, us convidem a descobrir la riquesa patrimonial i paisatgística d’aquesta comarca, situada a tan sols 60 km de Barcelona, i guanyar premis en restaurants, empreses d’oci com paintball o kartings, cases rurals, petits productors gastronòmics i comerços en general. El joc, al que s’accedeix descarregant l’aplicació de Natura Local, una empresa especialitzada en la creació de rutes i descoberta del patrimoni natural de Catalunya, us proposa diferents itineraris autoguiats per a descobrir amb la família o els amics.

Les barraques de pedra seca són construccions característiques de la zona i lligades al seu passat rural i al món de la vinya i que es troben escampades per tot el territori. A l’Anoia són un més dels molts elements que conformen la riquesa patrimonial de la comarca, com els castells de frontera, els paisatges rurals o els petits pobles i nuclis amb encant. Gràcies a aquest joc podreu explorar les Valls de l’Anoia, properes a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i amb la muntanya de Montserrat de fons.

A més, els itineraris us acosten a Castellolí, La Torre de Claramunt i Vallbona d’Anoia, tres municipis amb molt d’encant on podreu gaudir de la tranquil·litat del món rural, passejar pels seus carrerons i descobrir el seu comerç local i de proximitat. Amb aquesta iniciativa es pretén incentivar les visites de turistes als nuclis urbans per a augmentar el consum a les botigues de proximitat i contribuir a enfortir el teixit comercial local.

En aquest sentit, tots tres ajuntaments valoren positivament el projecte que vol posar en valor l’economia de proximitat, els productes de la terra, el patrimoni i el comerç i la restauració de cada municipi i promoure les sinergies entre el turisme i el comerç local per tal de revalorar els petits pobles, impulsar el seu teixit comercial i potenciar els productes singulars.

Aquest singular projecte és impulsat pel Consell Comarcal de l’Anoia i els ajuntaments de Castellolí, La Torre de Claramunt i Vallbona d’Anoia, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Last modified: 7 de maig de 2018