Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

L’Anoia participarà a l’Alicia’t, la Festa Gastronòmica de les Comarques de Barcelona

25 d'abril de 2018

La gastronomia i el patrimoni de la comarca estaran presents amb una mostra de productors i un taller

Els propers dies 28 i 29 d’abril, la gastronomia i patrimoni de l’Anoia serà present a la 6à edició de l’Alicia’t, la Festa Gastrònomica de les Comarques de Barcelona, que té lloc un entorn tan únic i singular com és Món Sant Benet. El Consell Comarcal de l’Anoia, com Anoia Turisme i Anoia del Camp a la Taula hi serà present amb una mostra de productors de la comarca i un taller per a famílies que combinarà la riquesa dels nostres productes autòctons amb el patrimoni natural i cultural de la comarca

L’Alicia’t ofereix durant tot el cap de setmana més de 150 activitats per a nens, famílies i aficionats a la gastronomia, es tracta d’una plataforma única on la comarca de l’Anoia hi serà present mitjançant una carpa per informar de tots els serveis que ofereix i amb la participació directa dels productors; Espina de Ferro, La Lenta, Els Minairons, Fruits del Secà i Ben Plantats.

El taller de l’Anoia tindrà lloc el dissabte 28 d'abril a les 16,30 hores i anirà a càrrec del restaurador Manel Pla i l’expert en patrimoni, Pere Tardà. L’activitat constarà d’una exposició de productes a través d’un recorregut per la comarca. Així es farà una primera etapa que anirà de l'altiplà de Calaf fins a Jorba on es presentarà el vi sumoll 1 i el cigronet de l'Alta Anoia, la segona etapa anirà del coll de la Panadella fins a Jorba per a presentar els cereals i el de pa de cereal autòcton. La tercera etapa transcorrerà el riu i el Camí-Ral de l'Aragó i exposarà l’horta i les favetes. La quarta etapa serà un repàs del riu Anoia, on es parlarà d’aigua i paper amb el vi sumoll i l’arròs Paperer. Finalment, la cinquena etapa que treballaran els assistents que s’apuntin al taller, tractarà l’aigua de l'Anoia per terres del vi amb el préssec fortesa - préssec en almívar amb gelat de raïm.

L’Alicia’t és un esdeveniment de gran acollida per part del públic i una excel·lent plataforma de difusió i promoció turística, on es poden conèixer i tastar els productes agroalimentaris més singulars fets a les comarques de Barcelona, descobrir els atractius turístics i gastronòmics del territori, gaudir de tallers de cuina i alimentació molt actuals per grans i petits, i tot tipus d’activitats per passar-s’ho bé, tot gaudint i aprenent entorn a la cuina fàcil, sana i divertida.

Last modified: 25 d'abril de 2018