Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Noves rutes per descobrir l’Anoia

26 d'abril de 2018

El Consell Comarcal de l'Anoia ha editat una nova revista "Valls de l'Anoia" per recórrer el sud-oest de la comarca

El Consell Comarcal de l'Anoia, Anoia Turisme, acaba de publicar una nova revista que recull 12 rutes que es poden fer a peu per l'Espai Natural de les Valls de l'Anoia al sud-oest de la comarca de l’Anoia, i que transcorren pels municipis de Vallbona d'Anoia, Piera, Els Hostalets de Pierola, Cabrera d'Anoia, Masquefa, Capellades, La Pobla de Claramunt i La Torre de Claramunt.

Aquesta nova publicació és la tercera que edita l'ens comarcal seguint la mateixa línia; una zona i 12 rutes per descobrir-la. Després de les "Les Serres de l'Anoia" que recull 12 rutes que conviden a descobrir el ric patrimoni natural i cultural de les serres de Miralles-Queralt i Ancosa-Montagut i de la "Riera de Carme" que et porta a conèixer, a través de les 12 rutes, l'espai natural de la Riera de Carme resseguint el curs fluvial des de Miralles, passant pels termes d'Orpí, Carme i la Torre de Claramunt fins a la Pobla de Claramunt, ara s'ha editat les "Valls de l'Anoia".

La nova revista presenta les 12 rutes, cada una d'elles inclou la descripció de l'itinerari, l'explicació dels punts de més interès, la dificultat -fàcil, moderada o difícil- junt amb altres característiques com la distància, el desnivell i el temps aproximat. L'imprès compta també amb uns apartats de consells bàsics per a caminants, telèfons d'utilitat i allotjaments i restaurants de la zona.

L'Espai Natural de les Valls de l'Anoia ressegueix el curs fluvial del riu Anoia al sud-oest de la comarca i és un dels espais més desconeguts de Catalunya. Aquest Espai Natural està format per tot un seguit de petites valls, encaixades per turons i altres elevacions orogràfiques, formades tant per elements calcaris com silícics. El riu Anoia estructura l'Espai deixant turons amb cims plans on es desenvolupa bona part de l'agricultura.

El nou document, del que s'ha editat 10.000 exemplars en català, ja es pot trobar als ajuntaments i serveis turístics de la zona per on passen les rutes i als Punts d'Informació habilitats (punts PIT) i al Consell Comarcal. També es pot descarregar digital a anoiaturisme.cat

El conseller de turisme, Joan Carbó, explica que “de mica en mica es va treballant els potencials de la comarca, un d'ells el senderisme. Tenim una comarca amb grans camins i corriols en un magnífic entorn natural, sovint desconegut, que hem de donar a conèixer".

Last modified: 26 d'abril de 2018