Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

L’Anoia se suma, coincidint amb l’1 d’octubre, a una nova commemoració del Dia Internacional de les Persones Grans 

26 de setembre de 2022

El lema general proposat per les Nacions Unides en aquesta nova edició de la jornada és “La resiliència i les contribucions de les dones grans” 

L'Assemblea General de Nacions Unides, en la seva la Resolució 45/106, de 14 de desembre de 1990, va proclamar l'1 d'octubre Dia Internacional de les Persones Grans. La comunitat internacional instava, d'aquesta manera, a reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i proposa vetllar per una vellesa digna i segura.

Governs, associacions, institucions i totes les persones estan convidades, doncs, a adherir-se a aquesta commemoració i a involucrar-se al desenvolupament d'una societat apta per a totes les edats. La finalitat d'aquesta jornada festiva i reivindicativa és fer que les persones grans siguin per un dia veritables protagonistes i centre d'interès d'arreu del món, i difondre una imatge més positiva de l'envelliment. La diada representa també una oportunitat per a conscienciar la societat sobre l'estat en què es troba la gent gran i els desafiaments i problemes que afronta, així com per promoure accions apropiades per defensar-la i per respectar la seva dignitat i saviesa. 

La temàtica general que s’ha adoptat enguany és “La resiliència i les contribucions de les dones grans”, recordant el paper fonamental que juguen les dones grans a l'hora de superar els reptes globals i contribuir a les seves solucions amb resiliència i fortalesa.

El Consell Comarcal de l’Anoia proposa enguany una taula rodona oberta, que portarà per títol “Estem preparats per a una nova pandèmia? Situació als centres de dia i centres residencials”. Hi intervindran Montse Clemente, directora tècnica del Consorci Sociosanitari d'Igualada; Marta Betrán, directora de la Residència La Torreta; Sònia García, infermera d'Àuria Grup; Alícia Fernández, referent comunitària de dependència del Consell Comarcal de l'Anoia; i la Dra. Laia Cases, metgessa d'Agència de Salut Pública de Catalunya. La proposta s’orienta a persones grans, tècnics i professionals d’aquests sectors, càrrecs electes i qualsevol altra persona que hi estigui interessada.

Tindrà lloc el divendres, 7 d’octubre, de 10:30 a 12h, a la seu del Consell Comarcal a Igualada. Per assistir-hi, cal inscripció prèvia accedint a l’adreça bit.ly/estempreparats o bé trucant al telèfon 93 805 15 85, extensió 1 (Bàrbara).

A més, el Consell de la Gent Gran de l’Anoia farà públic un manifest en què, entre d’altres, demanarà “incrementar les polítiques públiques que reconeguin la gent gran com a ciutadans i ciutadanes de ple dret i, a la vegada, enforteixin la qualitat dels serveis públics”.

Last modified: 26 de setembre de 2022