Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

L’E-Bike Tour Anoia convidarà, el 5 i 6 de juny, a descobrir damunt la bicicleta els paisatges, patrimoni i gastronomia de la comarca

10 de maig de 2021

Una activitat no competitiva amb bicicleta de muntanya o bicicleta de muntanya elèctrica, aplicant tots els protocols anti Covid, per a descobrir el bo i millor de l’Anoia

El passat dijous, 6 de maig, Piera va acollir la presentació de l’E-Bike Tour Anoia. A l’acte van assistir l’alcalde de Piera, Josep Llopart, l’alcalde de Capellades, Salvador Vives, el regidor de dinamització econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Marcé, el conseller de Turisme del Consell Comarcal de l’Anoia, Dani Gutiérrez, i el conseller de Cultura i Esport, Rafael Galván. 

L’E-Bike Tour Anoia és una activitat no competitiva amb bicicleta de muntanya o bicicleta de muntanya elèctrica; una proposta activa, dinàmica i original que convida a descobrir el patrimoni, la natura i la gastronomia del de la comarca de manera sostenible. L’esdeveniment, impulsat pel Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada, amb la implicació d’Anoia Turisme, compta també enguany amb la col·laboració especial dels ajuntaments de Capellades, Piera, Castellolí i La Pobla de Claramunt, que acolliran els avituallaments. 

La primera etapa, dissabte 5 de juny, tindrà 67 km i 1.800 m de desnivell positiu. Sortirà d’Igualada i es dirigirà als boscos de La Pobla de Claramunt i La Torre de Claramunt fins arribar a esmorzar a Capellades, a la Font Cuitora. A continuació, se seguirà per les vinyes i boscos de Cabrera d’Anoia fins arribar al Bedorc, on es remuntaran els meandres de la riera fins a Piera, on hi haurà dinar i recàrrega de bateries. A la tarda, es continuarà direcció a Castellolí i la Pobla de Claramunt, seguint corriols i boscos espessos, abans de tornar a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada, per gaudir d’una degustació de productes del territori.

L'endemà, 6 de juny, tindrà lloc la segona etapa, de 52 km i 1.300 m positius. També arrencarà a Igualada i sortirà per Can Masarnau cap a la carretera de les Maioles i la zona de camins i corriols del terme d'Òdena, sota el parc eòlic de Rubió. Des d’aquí, es passarà per les valls d’obaga de Can Jorba al terme de Castellolí, municipi on hi haurà l’esmorzar. A partir d’aquí, tornada cap a Igualada i final amb vermut musical, novament a la Plaça de l’Ajuntament.

El conseller de Turisme del Consell Comarcal, Dani Gutiérrez explica que “l’Anoia és de les millors destinacions cicloturístiques de la Península, una comarca idònia per a degustar-la a poc a poc, per a gaudir dels paisatges, la història i la gastronomia; cadascú al seu ritme i vivint la seva pròpia experiència”. En aquest sentit, recorda que “des del Consell Comarcal fem una aposta total pel turisme sostenible i l’slow tourism, i que el compromís Biosphere o l’E-bike Tour Anoia són accions que consoliden aquesta visió”.

L’esdeveniment se celebrarà aplicant tots els protocols de prevenció, assegurant la distància entre persones en la recollida de dorsals, fent obligatòria la mascareta en les zones comuns, facilitant gel hidroalcohòlic, prenent la temperatura als participants i fent sortides esglaonades, entre d’altres. Es pot trobar tota la informació sobre el l’E-bike Tour Anoia i fer les inscripcions al web www.ebiketour.es.

Last modified: 10 de maig de 2021