Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

L’Equip d’Atenció a la Vellesa del Consell Comarcal de l’Anoia commemora el 5è aniversari amb un seminari web el proper 17 de novembre

11 de novembre de 2020

El webinar inclourà una taula d’experiències per abordar els maltractaments a les persones grans des de perspectives ben diverses.

L’Equip d’Atenció a la Vellesa de l’Anoia (EAVA) del Consell Comarcal de l’Anoia compleix aquesta tardor cinc anys d’activitat. 

L’objectiu d’aquest equip especialitzat és prevenir situacions de maltractaments, oferir una atenció multidisciplinària per tal de reduir els possibles danys que causa aquest tipus de situacions sobre la persona i també sobre el seu entorn. Així doncs, ofereix la màxima visió integral de la situació i qualsevol professional pot demanar assessorament per a, en cas necessari, avaluar la situació, intervenir de forma interdisciplinària i fer-ne el seguiment oportú fins al cessament d’aquesta violència.

Coincidint amb aquest cinquè aniversari, l’EAVA ha programat per dimarts vinent, 17 de novembre, de 12 a 14:30h, un webinar titulat “L’EAVA: 5 anys abordant les situacions de maltractament a les persones grans”. Comptarà amb la presentació institucional a càrrec del president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete, i de la Coordinadora de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de Diputació de Barcelona, Teresa Llorens. Tot seguit, les integrants de l’EAVA, Carla Casas, Alba Ruana i Glòria Fité, explicaran la trajectòria d’aquests cinc anys i aportaran element reflexius sobre la intervenció d’un equip especialitzat en aquest fenomen. A continuació, es desenvoluparà una taula d’experiències moderada per Jordi Muñoz Iranzo, president de l’Associació per l’Investigació dels Maltractaments a les Persones Grans (EIMA). 

Es presentarà el “Programa de prevenció dels maltractaments” a càrrec de Pilar Martínez de la Diputació de Barcelona, “La prevenció dels maltractaments” amb Glòria Pla del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, el “Teléfono contra los abusos en el vejez: mucho más que una orientación” a càrrec de Paula del Río Arronis de la Confederació Estatal de Mayores Activos (CONFEMAC) i, finalment, “Edadismo y maltrato en la Unión Europea” amb Nena Georgantzi d’Age Platform Europe.

Les persones interessades a participar-hi poden enviar un correu electrònic amb les seves dades a bherrera@anoia.cat.

Last modified: 11 de novembre de 2020