Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

“Marca territoritorial i cooperació público-privada del sector turístic”, una necessitat present i una aposta de futur

1 de febrer de 2011

El passat dijous 27 de gener, va tenir lloc la jornada sobre el turisme a l´Anoia: "Marca territorial i cooperació público-privada del sector turístic" organitzada per a la Taula Oberta de Turisme de l’Anoia, ens que treballa per tal de dinamitzar el turisme a la nostra comarca.

La jornada, que va tenir lloc al municipi d’Òdena, a Caves Bohigas – Can Macià, va ser inaugurada per l’alcalde d’Odena, Francisco Guisado, el vicepresident primer del Consell Comarcal de l’Anoia , Jordi Mercader i el president del Consorci per a la Promoció Turística de l’Alta Anoia, Pere Masana. L’acte també va comptar amb la presència del conseller de promoció econòmica del Consell Comarcal, Josep Centellas.

Mercader durant la seva intervenció, va parlar de l’aposta que des de fa temps el Consell Comarcal de l’Anoia està fent pel turisme, com un element important per dinamitzar la nostra comarca. “La jornada ha de permetre conèixer les possibilitats que tenim des de TOTA de poder fer del turisme, a casa nostra, un referent”
Per la seva part, Pere Masana, va dir que TOTA ha d’ajudar a crear un espai a nivell comarcal, a iniciar un camí on la part pública i la part privada es donin la mà, i fer un pas més per la promoció del turisme.
Finalment, l’alcalde d’Òdena, Franciso Guisado, va donar la benvinguda al municipi d’Òdena i a un dels paratges més bonics del municipi, Can Macià. Guisado va manifestar el desig com alcalde, que la Taula Oberta de Turisme ajudi a potenciar el nostre territori. Conscient que els resultats no seran imminents, va encoratjar a tots els assistents a seguir treballant pel nostre territori.

Una quarantena d’agents turístics provinents de diferents sectors; allotjament, restauració, artesania, entitats econòmiques i associacions, van assistir a la jornada, que desprès de l’obertura més institucional, va iniciar-se amb la intervenció del Sr. Salvador Anton i Clavé. L’actual director de l’Escola Universitària de Turisme i Oci i del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili, que va donar una visió de futur del desenvolupament del sector turístic i quines apostes cal fer per aconseguir-ho, una d’elles i imprescindible, la cooperació.

Seguidament, la jornada va comptar amb el testimoni de tres experiències de desenvolupament turístic territorial: La Garrotxa, El Priorat i el Vallès Occidental. Tres casos representant tres formes de cooperació público-privada ben diferenciades: una associació, un consell comarcal i un consorci. Cada cas pràctic va donar a conèixer el seu model de desenvolupament turístic i com s’han organitzat per a treballar conjuntament.

Per tal de poder tractar i treballar més intensament alguns dels temes més clau de la jornada, com la marca Anoia i el model organitzatiu a seguir de la Taula Oberta de Turisme, es va obrir el període de debat. Així, tots els assistents es va reunir en grups i van posar en comú les diferents visions.

Tot seguit, Ramon Prat, nou president de l’Associació per al desenvolupament turístic i econòmic de l’Alta Anoia, va explicar que un cop reactivada l’associació, constituint una nova junta, hi ha la voluntat d’ampliar l’àmbit d’actuació a tota la comarca i donant cabuda i representant tots els agents turístics privats de l’Anoia.
Finalment, Albert Balcells, gerent de l’empresa Ocisport, va explicar el projecte ART - ANOIA + RACE + TOUR i la implicació que hi té la Taula Oberta de Turisme.
L’Anoia Race Tour, és un espectacular esdeveniment multidisciplinari que combinarà diverses modalitats esportives a l’aire lliure i activitats lúdiques per a tota la família i tindrà lloc els propers 14 i 15 de maig de 2011 a la nostra comarca.

Des del Consell Comarcal de l’Anoia, des de fa uns 8 anys, s’està duent a terme una decidida aposta pel turisme com a uns dels projectes motor per revitalitzar la nostra la comarca. Així, es treballa per tal de posar l’Anoia com a destinació turística dins de les ofertes existents al nostre país. Moltes són les accions que s’han emprès. Una d’elles és la creació de la Taula Oberta de Turisme de l’Anoia. Ara, amb aquesta jornada, l’ens comarcal ha volgut posar en relleu la importància de treballar junts tots els agents implicats per assolir el repte que planteja la jornada: “Marca territorial i cooperació público-privada del sector turístic", una necessitat de present i una aposta de futur.

Last modified: 5 de febrer de 2018