Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Més de 170 participants a la Marxa Cicloturista Montserratina

30 d'octubre de 2013

El passat diumenge, 20 d’octubre va tenir lloc la Marxa Cicloturista Montserratina a Igualada, que va comptar amb 170 inscrits que van recórrer el 90 km que els va portar d’Igualada a Montserrat passant per Maians, Sant Salvador de Guardiola i Can Massana, amb la tornada pel mateix itinerari en sentit invers.

Abans de prendre la sortida, els participants  van de fer un minut i mig de silenci en memòria dels ciclistes morts en accidents de trànsit per reivindicar la distància de seguretat d’1,5 metres a la carretera, una iniciativa de la Coordinadora Catalana d’Usuaris de la Bicicleta.

El gruix de la marxa va arribar al monestir de Montserrat poc abans de les 10 del matí, moment en què es van iniciar els actes de la 65a Diada Montserratina, organitzada per la Federació Catalana de Ciclisme. El pare abat, Josep Maria Soler, va dirigir una salutació i va beneir els nombrosos cicloturistes congregats a la plaça dels Apòstols. El president de la FCC, Josep Bochaca, va fer el lliurament d’un ram de flors a Carles Solà Poblet, nebot de Miquel Poblet, el millor ciclista català de la història que ens va deixar el proppassat mes d’abril. El coordinador de la Comissió de Cicloturisme de la FCC, Rubèn Carro, va lliurar al pare abat un mallot de la selecció catalana de ciclisme en record d’aquesta jornada històrica per al ciclisme català.

Van participar a l’acte exciclistes com Àngel Edo i Israel Núñez. També van ser-hi ciclistes com Pepe Recio, Celestino Prieto, Jaume Vilamajó, Sandra Santanyes i Mar Franco.

Un cop acabada la marxa a Igualada es va fer un dinar de germanor a l’edifici modernista de l’antic Escorxador, en el qual es va retre homenatge a Eva Giménez, presidenta de l’associació ASDENT, que fa anys que lluita fent heroïcitats amb bicicleta pel seu fill Nacho, afectat de la malaltia de Dent. Un euro de cada inscripció va ser donats a aquesta entitat que treballa per a la investigació d’aquesta malaltia catalogada com a rara.

La cursa està organitzada pel Consell Comarcal de l’Anoia i l’empresa d’esdeveniments esportius Ocisport juntament amb altres entitats com la Federació Catalana de Ciclistes, els Amics Ciclistes de l’Anoia, Esport Ciclista Manresà i el Club Ciclista Bonavista de Manresa. També hi col·labora el Consell Comarcal del Bages, l’Ajuntament d’Igualada i la Diputació de Barcelona.

El conseller de promoció econòmica del Consell Comarcal de l’Anoia, Jordi Calpe, es mostra molt satisfet per la bona participació i desenvolupament de la prova que ha permès apropar el territori a gent vinguda d’arreu de la geografia. A més, afegeix la clara aposta que fa l’ens comarcal en aquests binomis, que combinen esport i turisme, com una fórmula clau per la promoció del territori.  Aquests esdeveniment esdevenen una eina de comunicació i de promoció excepcional per a tot el que representa l’esport i el turisme esportiu a l’Anoia, una oportunitat per augmentar i fer créixer la pràctica de l’esport i, alhora, donar notorietat a la marca Anoia Turisme i el seu potencial com a destinació turística esportiva.”

Last modified: 5 de febrer de 2018