Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Presentació del llibre “Recicla’t a la cuina”

19 d'abril de 2011

Amb l’objectiu de reforçar els principals missatges tractats en les anteriors campanyes de recollida de residus i aprofundir en aspectes com la prevenció i la correcta separació dels residus, el Consell Comarcal de l’Anoia ha dut a terme una campanya basada en una activitat que no està relacionada directament amb la temàtica dels residus: la cuina.

“Recicla’t a la cuina, aprofitem-ho tot!” és una campanya que es va crear per inventar i difondre un tipus de cuina pròpia de la comarca, de baix impacte ambiental i econòmica, que contribueixi en la prevenció de residus a la cuina i fomenti la recollida selectiva dels residus domèstics a les llars de la comarca.

Així, des de finals de novembre de 2010 fins al febrer de 2011 es va iniciar un procés de participació obert a tota la ciutadania de la comarca amb l’objectiu d’elaborar els continguts del llibre “Reclica’t a la cuina - Les receptes” . A 21 municipis de la comarca, s’han estat duent a terme tallers de cuina oberts a tota la ciutadania amb l’objectiu de donar a conèixer la cuina d’aprofitament. En total s’han realitzat 51 tallers. La participació en tots els municipis ha estat molt bona. Més de 700 assistents han pogut aprendre a fer noves, originals i nutritives receptes amb ingredients sobrers de la cuina i han conegut tècniques culinàries per preservar correctament els aliments, com decorar els plats o treballar correctament els aliments per a preservar-ne les seves propietats nutritives.

El llibre és un recopilatori de les receptes i bones pràctiques a la cuina que es deriven de la participació a aquests tallers, al bloc de la campanya (www.reciclatalacuina.cat) o a les xarxes socials com el Facebook i el Twitter oberts expressament per dinamitzar la campanya fins el passat mes de febrer del 2011.

Els municipis adherits a la campanya són:

BELLPRAT, BRUC, CABRERA D'ANOIA, CALONGE DE SEGARRA, CAPELLADES, CARME, CASTELLFOLLIT DE RIUBREGÓS, CASTELLOLÍ, COPONS, HOSTALETS DE PIEROLA, JORBA, LLACUNA, MASQUEFA, MONTMANEU, ÒDENA, ORPÍ, PIERA, PRATS DE REI, RUBIÓ, SANT MARTÍ DE SESGUEIOLES, SANT PERE SALLAVINERA, SANTA MARGARIDA DE MONTBUÍ, SANTA MARIA DE MIRALLES, TORRE CLARAMUNT, VALLBONA i VECIANA.

RECICLA’T A LA CUINA, Les Receptes
El llibre de receptes arribarà per la Diada de Sant Jordi a cadascun dels Ajuntaments adherits a la campanya. Tots els ciutadans participants a la campanya rebran un targetó amb un val bescanviable per un llibre que hauran de recollir al seu ajuntament. El llibre però, també estarà disponible per a tots els ciutadans en versió digital a la web de la campanya.

El llibre conté 90 receptes de cuina d’aprofitament, és a dir, receptes per cuinar amb ingredients i sobres de menjars d’altres àpats. Totes les receptes a més contenen interessants consells per elaborar altres plats, conservar correctament els aliments i reciclar els residus que se’n generen.

La cuina d’aprofitament contribueix a preservar el nostre entorn i practicar-la és sempre una opció còmode, fàcil i econòmica.

SORTEIG DE LA PANERA
A la finalització de l'acte es va sortejar la panera com a obsequi per a la participació en la campanya.
La agraciada va ser Alba Tosquella, veïna de Copons, amb la recepta Lassanya de bledes.La panera, gentilesa d'Agrobotiga Igualada, conté un farcit de productes de la terra propis de la comarca valorada en 200€.

 

Last modified: 5 de febrer de 2018