Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Prop de 200 persones participen dels cursos d’acollida organitzats pel Consell Comarcal de l’Anoia i l’Associació Arrels i Branques

23 de juny de 2021

Aquestes accions possibiliten l’obtenció del Certificat dAacollida, emès per la Generalitat de Catalunya i que facilita diferents tràmits d’estrangeria i nacionalitat a les persones immigrades.

El passat 21 de maig va finalitzar el projecte “Acollim a l’Anoia”, una actuació que va incloure set circuits d’acollida de 135 hores de durada en què van participar 200 persones nouvingudes de la comarca. 

Cadascun dels circuits va comptar amb un curs de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, un curs de coneixements laborals, ambdós de 15 hores, i un curs de català d’una durada de 90 hores. Aquestes formacions contemplades a la Llei 10/2010, del 10 de Maig, d’Acollida de les Persones Immigrades i de les Retornades a Catalunya, possibiliten l’obtenció del Certificat d’Acollida, un document que emet la Generalitat de Catalunya i que facilita diferents tràmits d’estrangeria i nacionalitat a les persones immigrades.

El projecte també va incloure una formació en prevenció de violències masclistes i una altra en competències digitals de 15 hores de durada. Totes les formacions es van fer de forma virtual, facilitant així l’accés de l’alumnat des de diferents punts del territori anoienc.

La consellera de Cooperació i Ciutadania del Consell Comarcal, Rosa Mª Garcia va participar en la cloenda dels cursos i van agrair l’esforç de l’alumnat per aprendre la llengua catalana i conèixer amb més profunditat la societat d’acollida.

Amb aquesta actuació, finançada pel Fons Social Europeu i impulsada per l’ens comarcal i l’Associació Arrels i Branques per la Cooperació al Desenvolupament, prop de 150 persones han obtingut el certificat d’acollida.

Last modified: 23 de juny de 2021