Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Sessió formativa sobre l’Islam al Consell Comarcal

4 de febrer de 2014

El passat 30 de gener una trentena de professionals de diferents àmbits i alguns regidors de municipis de la comarca van participar en una sessió formativa sobre l’ islam organitzada pel Pla de Ciutadania i Convivència del Consell Comarcal de l’Anoia i la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat.

El context religiós de Catalunya ha experimentat canvis importants causats fonamentalment pels fenòmens migratoris i pels processos de globalització. En aquest sentit, destaca l’increment que ha experimentat la diversitat religiosa, que s’ha traduït en un augment del nombre de confessions presents a Catalunya i dels seus centres de culte. Indubtablement, una de les confessions religioses que suscita més interès en l’opinió pública és l’islam.

Així, l’objectiu de la jornada va ser donar conèixer les característiques principals de l’Islam: els seus principis bàsics, les pràctiques principals, les festivitats més importants, etc., conèixer millor la comunitat islàmica de Catalunya i aproximar-se a l’islam des d’una mirada actual i global.
L’activitat, de tres hores de durada, va anar a càrrec d’Agustí Iglesias, tècnic de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.

La formació va permetre fer una primera aproximació per conèixer quins són els fonaments doctrinals, els rituals i les principals divisions que ha viscut aquesta religió al llarg de la història. Alhora també va incidir de  manera especial en el coneixement de la comunitat islàmica catalana i de l’islam en l’actualitat.

Last modified: 5 de febrer de 2018