Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

S’estrena la senyalització del camí Ral d’Igualada a Santa Coloma de Queralt, en el marc del projecte de senyalització rural del Consell Comarcal

7 d'abril de 2021

Recentment han finalitzat les obres de senyalització turística del tram del camí Ral que surt de la rotonda de l’avinguda Gaudí d’Igualada, travessa el barri de Sant Maure, va cap el Coll del Guix, Sentfores, Sant Martí de Tous, l’Eucaria, i un cop allà es desvia direcció Argençola fins a Santa Coloma de Queralt, és a dir el tram que va d’Igualada a Santa Coloma de Queralt.

La nova actuació se suma així a la senyalització del tram que es va fer l’any passat de Vallbona, amb el qual enllaça i que transcorre pels municipis de Piera, els Hostalets de Pierola i Masquefa.

El conseller de turisme del Consell Comarcal, Dani Gutiérrez, explica que 'en el marc de l'estratègia Slow Tourism, els Camins Rals són una experiència autèntica que permeten al visitant aprofundir en el territori i el seu patrimoni cultural i natural. En aquest sentit, les senyalitzacions juguen un paper fonamental, ja que permeten dinamitzar els entorns naturals que ens envolten, fer-los més accessibles per a tothom  i millorar i incrementar el lleure i el turisme en aquests espais dels municipis'.

El tram que s'ha adequat presenta doncs plafons i indicadors on s’hi integren elements d'orientació, identificació de les vies i un plafó explicatiu a les sortides dels pobles sobre el camí Ral. La ruta indica llocs d'interès dels voltants de les viles i com moure’s a peu o en bicicleta per les zones.

El tram de senyalització rural s'inscriu en el projecte del Consell Comarcal de l’Anoia i ha estat finançat per la Diputació de Barcelona. Des del 2017 s’estan catalogant els camins rals del país, pas fonamental per al seu aprofitament econòmic, social i ambiental, ja que pot aportar molts recursos per al desenvolupament del territori.

El camí ral de l’Aragó era el camí medieval que unia Barcelona fins més enllà de la plana de Lleida. El Camí Ral és el nom que es donava als camins públics principals abans de l'existència de les carreteres que unien poblacions importants i que permetien els desplaçaments de persones i mercaderies arreu d’Europa. Aquest tram del Camí Ral d'Igualada a Santa Coloma de Queralt és un camí amb molta història ja que del segle XV al segle XVII era el camí molt transitat que servia per unir els monestirs de Montserrat, Poblet i Santes Creus. A més a més, també fou la ruta utilitzada per la comitiva funerària que traslladà des d'igualada al monestir de Poblet el cadàver del rei Ferran d'Antequera que havia mort a la capital de l'Anoia el 1416.

Last modified: 7 d'abril de 2021