Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Una delegació de Costa Rica visita el Consell Comarcal de l’Anoia

22 de maig de 2013

Recepció institucional als representants de les municipalitats de Barva de Heredia i Santa Ana i les seves colles geganteres, les quals participen en un intercanvi cultural a Catalunya que els ha portat a Masquefa i la Llacuna.

El Consell Comarcal de l’Anoia va oferir dilluns una recepció institucional als representants de les municipalitats costa-riquenyes de Barva de Heredia i Santa Ana i les seves respectives colles geganteres, les ‘mascaradas’ Los Chapetones i Santa Ana. La delegació de Costa Rica es troba des del 4 de maig a Catalunya, on fins el dia 27 participa en un intercanvi cultural.

Al Consell Comarcal –que col·labora en l’intercanvi donant suport logístic- l’expedició costa-riquenya va ser rebuda pel president i la consellera de Cultura. Rosa Hernández va destacar “l’enriquiment cultural” que suposa una experiència d’aquestes característiques, i més en aquest cas, “protagonitzat per dos països petits amb moltes similituds com són Costa Rica i Catalunya”. La consellera, que va recordar que aquesta és la segona vegada que els representants costa-riquenys visiten la comarca, va animar-los a gaudir dels encants de l’Anoia.

Al seu torn, l’historiador de la cultura popular costa-riquenya Rodrigo Muñoz va recordar els orígens de les ‘mascarades’ a Costa Rica i va explicar que es preveu que el país tindrà en deu anys fins a vint gegants construïts a l’estil català. Les ‘mascaradas’ Los Chapetones i Santa Ana són les primeres que en disposen –dos cadascuna- després que l’any 2009 rebessin la visita de la colla gegantera de La Llacuna, precisament l’organitzadora d’aquest intercanvi.

Una delegació de Costa Rica visita el Consell Comarcal de l’AnoiaL’acte també va comptar amb les intervencions de Pablo Rosales, representant de la municipalitat de Barva de Heredia i la ‘mascarada’ Los Chapetones; Julio Solís, de la municipalitat de Santa Ana, i José Pablo, de la ‘mascarada’ Santa Ana. Tots ells van agrair l’hospitalitat del país i la col·laboració de tots els qui han fet possible una visita que van qualificar de “somni”.

Finalment, Ramon Pijoan, cap de la colla gegantera de la Llacuna, va agrair el suport del Consell Comarcal en la iniciativa, just abans que les dues ‘mascaradas’ oferissin una mostra del seus balls.

En la seva estada a Catalunya la delegació costa-riquenya ha visitat diversos municipis catalans, entre aquests Masquefa i la Llacuna. També han pogut assistir, a Calella, al traspàs de la Ciutat Gegantera –la celebració més important que anualment se celebra a Catalunya- precisament de mans d’una colla anoienca, la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa.

Last modified: 5 de febrer de 2018