Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Vins i caves de l’Anoia, productes de qualitat en expansió

30 de maig de 2012

Can Feixes, Pagès Entrena, Can Bonastre, Bodegues Puiggros, Torrens Moliner, Bohigas i Celler Puig-Romeu són alguns dels elaboradors vitivinícoles ambaixadors de la comarca de l’Anoia.

El vi i cava de la comarca compta amb el prestigi de reconeguts premis que posen de manifest la qualitat del producte anoienc. És el cas del vi “sentits negres” de Bodegues Puiggròs valorat amb 92 a la guia Robert Parker, o a la mateixa guia amb 90 punts el “Can Feixes Chardonnay 2006”, per posar alguns exemples. Les vinyes anoienques han apostat per l’elaboració de qualitat, i son molts els que distribueixen a l’estranger, com és el cas de Can Bonastre que exporta el 80% de la seva producció o Bohigas que n’exporta el 90%. Altres elaboradors amb empreses de caràcter més familiar, s’han especialitzat en la venta directa, com és el cas de Pagès Estrena, Torrens Moliner o el Celler Puig-Romeu. Diferents maneres de treballar però amb un producte que s’estén i es reconeix en el mercat per la seva qualitat.

L’elaboració del vi i el cava no és l’única activitat de les vinyes de la comarca, els productors anoiencs han diversificat els seus serveis i han arribat a ser referents en enoturisme. Algunes com Pagès Entrena, Bohigas o Can Bonastre ho fan amb originalitat i ofereixen la possibilitat de fer visites, tallers vinculats al món del vi i cava, degustacions, i fins i tot un passeig per les vinyes en bici o segway.

A la comarca de l’Anoia, la vinya és el tercer conreu en importància, després del blat i l’ordi. Actualment hi ha prop d’una vintena de cellers, la gran majoria situats en municipis de l’Anoia Sud, concretament a les poblacions de: Vallbona d’Anoia, Piera, Masquefa, i Hostalets de Pierola. Altres zones de tradició vinícola les trobem als municipis de La Llacuna, Òdena i el Bruc.

Vinya TorrensAprofitant el bon fer del sector vinícola de la comarca, des del Consell Comarcal de l’Anoia i en el marc de la Xarxa Productes de la terra, es treballa per la seva promoció í per impulsar el seu consum. En aquest sentit, des de fa uns anys l’ens comarcal aposta per donar a conèixer la qualitat dels productes artesans alimentaris de l’Anoia. Durant els darrers anys, són diverses les accions de promoció realitzades. Es va crear una imatge, un logotip “L’Anoia del Camp a la Taula” per identificar l’artesania alimentària de la comarca i tots els comerços i establiments que n’ofereixin. També es va realitzar el catàleg de productes de la terra que recull els productes alimentaris de la comarca i s’han organitzat diverses fires entorn l’artesania alimentària de la comarca. Aquest any s’està treballant en l’elaboració d’un catàleg d’establiments que venen productes de la comarca. Actualment aquests productes es poden comprar directament als productors, ja sigui a les caves o bodegues, o a través de les seves webs. A més, molts d’ells els podreu trobar a l’Agrobotiga d’Igualada i degustar-los en alguns restaurants de la comarca que els tenen en les seves cartes de vins.

Last modified: 5 de febrer de 2018