Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Visita d’obres al Campus Motor Castellolí

21 de novembre de 2011

El president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete, va visitar el passat dijous l’estat de les obres del Campus Motor de l’Anoia, el futur centre de tecnificació d’àmbit esportiu i industrial i centre de qualificació d’alt nivell que aglutinarà espai d’innovació, intercanvi de coneixement, d’investigació i desenvolupament per a les empreses del motor. El Campus el promou el Consell Comarcal de l’Anoia amb la intenció de convertir-lo en un centre de referència nacional i internacional en el món del motor de competició.

Desprès que el passat mes d’octubre s’iniciessin les obres, el president de l’ens comarcal va voler conèixer de primera mà com s’estan desenvolupant.
Així, l’empresa constructora va manifestar que tot va sobre el previst. Mentre a l’obra s’està realitzant tots els moviments de terra per poder posar els fonaments, a la seu de l’empresa constructora ja s’està a punt de construir el que serà el bastiment de l’edifici.

El centre tindrà una superfície total de 2.816,80m2 com a superfície construïda i 2.382,76m2 com a superfície útil. Disposarà d’espais amb doble funcionalitat: per empreses que desenvolupen vehicles i per finalitats formatives, amb il·luminació natural, aïllats acústicament, amb una alçada de 4m i entre 78 i 116m2 cada espai.
També tindrà una planta soterrània amb accés per a vehicles destinada a magatzem, i la previsió d’altres espais de magatzem de 16 m2 a les diferents plantes.
També disposarà de sales, d’espais formatius de 90m2 que es poden convertir 18 sales modulars de 30m2 amb multimèdia, en funció de les necessitats, en sala de conferències i altres actes per petites i mitjanes empreses.
A més, el projecte preveu habilitar espais per a acollir professionals liberals i/o empreses on poder compartir una mateixa oficina o espais de treball per fomentar la col·laboració i el treball multidisciplinari i el networking.

El Campus del Motor de l’Anoia conjuntament amb el circuit de velocitat Parcmotor i el polígon industrial de Castellolí és un dels projectes cridat a dinamitzar l’economia de la comarca.

Els ajuts aconseguits per aquesta primera fase són d’1M€ provinents de la subvenció Reindustrialització del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, gestionada per la Generalitat de Catalunya.

Last modified: 5 de febrer de 2018