Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, reelegit president del Consell Comarcal de l’Anoia – Els consellers de Convergència, Demòcrates i Esquerra conformaran el nou govern comarcal per a la legislatura 2015-2019

30 de juliol de 2015

En el Ple de constitució del Consell Comarcal de l’Anoia, celebrat avui 29 de juliol, Xavier Boquete ha estat elegit novament president del Consell Comarcal de l’Anoia.

El candidat demòcrata ha rebut el vot de 22 dels 33 consellers que formen el Ple de l’ens comarcal fruit de l’acord de govern entre CIU i ERC.

Abans de la investidura, els càrrecs electes han pres possessió dels seus càrrecs com a consellers del Consell Comarcal de l’Anoia en una sessió solemne mitjançant la fórmula legal que permet jurar o prometre la constitució i l'estatut. Els consellers de CIU i ERC han pres possessió afegint, a la fórmula legal, la seva expressió democràtica de voluntat ciutadana anunciant que resten a disposició del nou Parlament del President i del Govern de la Generalitat de Catalunya que sorgeixi de les Eleccions del 27 de setembre de 2015 per “exercir l'autodeterminació del nostre poble i proclamar, juntament amb totes les nostres institucions l'Estat Català, Lliure i Sobirà”.

En el seu discurs com a nou president, Xavier Boquete ha manifestat que “és un honor, i al mateix temps una gran responsabilitat, tornar a presidir el Consell Comarcal de l’Anoia. I ho és perquè aquesta és una institució que fa bandera del municipalisme com l’eina per transformar la societat i la comarca, i a la vegada per contribuir també a fer un país millor. L’autèntica raó de ser d’aquest Consell Comarcal és servir als ciutadans, i estar al costat dels municipis.”

El president també ha exposat els principals eixos d'acció del nou govern format entre Convergència, Demòcrates i Esquerra; el social, l’econòmic, el mediambiental i el nacional i la voluntat d’apropar la institució a tots els municipis de la comarca i ser aglutinador de les diferents realitats i sensibilitats que conviuen al territori.

Els consellers comarcals

Del total de 33 consellers comarcals, 12 ho són per Convergència i Demòcrates, 10 per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), 7 pel partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), 1 per Entesa, 1 per la Candidatura d’unitat popular – Poble Actiu, 1 pel Partit Popular (PP) i 1 per Ciutadans.

Convergència i Demòcrates: Xavier Boquete i Saiz (Masquefa), que serà president, Jaume Riba i Bayo (La Torre de Claramunt), Rosa Maria Plassa i Soler (Igualada), Vanessa Fernández Arroyo (Piera), Santi Broch i Miquel (La Pobla de Claramunt); Marcel·lí Martorell i Font (Capellades), Jordi Pont i Gassó (Igualada), Josep Parera i Tort (La Llacuna), Jordi Servitje i Turull (Veciana), Jordi Barón i Escriche (Vilanova del Camí); Josep Llopart i Gardela (Piera) i Ramon Bacardit i Santaularia (Sant Pere Sallavinera).

ERC: David Alquézar Claramunt (Sant Martí de Tous), Xavier Perez i Forné (Masquefa), Jordi Badia i Perea (Calaf), Maria Sayavera i Seuba (Òdena), Carles Pol i Gual (Bellprat), Joan Serra i Muset (Castellolí), Gemma Fabrés i Casals (Els Hostalets de Pierola), Cristina Mas i Soteras (Els Prats del Rei), David Sànchez i Garcia (Jorba) i Jaume Gorrea i Ortiz (Cabrera d'Anoia).

PSC: Noemí Trucharte Cervera (Vilanova del Camí), Teodoro Romero Hernandez (Santa Margarida de Montbuí), Javier Perellón Bravo (Piera), Salustià Monteagudo Hidalgo (Cabrera d'Anoia), Ramon Campà Pons (Calonge de Segarra), Xavier Figueres Casanovas (Igualada) i Daniel Vendrell Domínguez (Els Hostalets de Pierola).

Entesa: Toni Lloret (Argençola)

CUP: Albert Mateu (Igualada)

PP: Joan Agramunt (Igualada)

Veïns amb Veu: Juan Manuel Cividanes (Vilanova del Camí)

Last modified: 5 de febrer de 2018