Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Xavier Boquete és investit nou president del Consell Comarcal de l’Anoia

19 de juliol de 2019

Junts per Catalunya i PSC-Candidatura de Progrés formaran el govern comarcal, amb ERC, AMUNT, Ciutadans i Ara Montbui a l'oposició

El Consell Comarcal de l'Anoia ha celebrat aquest divendres 19 de juliol el ple extraordinari de constitució i l'acte d'elecció del seu nou president.

El candidat de la coalició Junts, Xavier Boquete presidirà el Consell Comarcal de l'Anoia després de rebre el suport de 17 vots del seu grup (10 membres) i els de la Candidatura de Progrés (8 membres) quedant un vot en blanc. Per la seva banda, la coalició Esquerra Republicana de Catalunya-Acord municipal (11 membres) ha votat el seu candidat, David Alquézar, Coalició Alternativa Municipalista-Amunt (2 membres) ha votat Júlia Bueno, Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (1 membre) ha donat el seu vot a Carmen Alícia Manchon, i Ara Montbui-La veu dels veïns de Montbui (1 membre) ha votat Jesica Arroyo.

Així, el govern del Consell Comarcal de l'Anoia estarà format per Junts per Catalunya i PSC-Candidatura de Progrés, sumant 17 dels 33 membres del plenari. A l'oposició quedaran la coalició Esquerra Republicana de Catalunya-Acord municipal, la coalició Alternativa Municipalista-Amunt, Ciutadans-Partido de la Ciudadanía i Ara Montbui-La veu dels veïns de Montbui.

En el seu primer discurs, el president del Consell Comarcal de l'Anoia ha agraït de nou la confiança i ha destacat la feina feta al llarg dels darrers 4 anys juntament amb el grup d'ERC amb el que han tirat endavant nous i grans projectes.

Mirant endavant, Boquete, ha volgut posar de manifest un dels reptes que haurà d'afrontar l'Anoia en aquest proper mandat, el nou Pla Territorial. "Serem una comarca a cavall de dues vegueries, Catalunya Central i Penedès. Caldrà vetllar i tenir cura de tot aquest procés mirant arreu de la nostra comarca, una comarca amb tres realitats de l'Anoia Nord, la Conca, i la Sud.

A més d'aquest, el repte de seguir i millorar l'atenció a tots els municipis i anoiencs prestant serveis i recursos d'assistència i cooperació, que donen la raó de ser del Consell.

Consellers comarcals del mandat 2019-2023:

Coalició Esquerra Republicana de Catalunya-Acord municipalista

David Alquezar i Claramunt
Joan Serra I Muset
David Sanchez i Garcia
Jordi Madrid i Roca
Angel Soteras i Largo
Jordi Badia i Perea
Montse Argelich i Solé
Imma Palet i Rubió
Irene Abad i Gil
Bàrbara Ortuño i Escriu
Rosa Narbona i Agustín

Coalició Junts

Xavier Boquete Saiz
Santi Broch Miquel
Josep Llopart Gardela
Jordi Barón Brugués
Jaume Riba Bayo
Rafael Galván Rodríguez 
Jordi Cases Camats
M. Rosa Garcia Flores
Marc Solsona Santos
Jordi Parcerisas Valls 

Coalició Candidatura de progrés

Jordi Cuadras Oliva
Montserrat Montaña Peironcely
Daniel Gutiérrez Espartero
Manuel Coca Rodríguez
Carme González Anjauma
Noemí Trucharte Cervera
Sandra Fernández Cuadra
Carme Zaragoza Oton

Coalició Alternativa Municipalista-Amunt

Julia Bueno Garcia
Teresa Vidal Amat

Ciutadans-Partido de la ciudadanía

Carmen Alicia Manchon

Ara Montbui-La veu dels veïns de Montbui

Jesica Arroyo López

Last modified: 26 de juliol de 2019