Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Joves enginyers d’arreu del món converteixen l’Anoia en un hub d’investigació del motor

19 de juliol de 2019

Campus Motor i Servisimó acullen la recepció dels 14 equips universitaris internacionals

Una nova edició dels "South European Young Engineering Days" porta a la comarca de l'Anoia 14 equips universitaris internacionals que aquesta setmana han estat treballant en els prototips i vehicles propis per participar d'unes de les competicions universitàries de joves enginyers amb major projecció. Són joves estudiants d’enginyeria d’Alemanya, Rússia, Turquia, Polònia, Kazakhstan, Portugal, Bèlgica i de l’Estat Espanyol. 

Aquest dijous al vespre les noves instal·lacions d'Audi Servisimó han acollit la recepció dels equips d'aquesta competició universitària internacional, orientada a les enginyeries i que consta de tres tipus diferents de desenvolupament tecnològic: la "Barcelona Smartmoto Challenge”, que consisteix en el desenvolupament de motos elèctriques d'enduro; la “Formula Student Andorra”, amb la construcció de de vehicles elèctrics i de combustió tipus formula i per primera vegada la "Castellolí Smart Sccooter Challenge" dedicada a les motocicletes scooter.

Durant l'acte de presentació dels equips, el conseller del Campus Motor, Joan Serra i el president de la UEA, Joan Domènech, han coincidit a destacar com a molt positiva aquesta cita de talent i motor que fa que per uns dies l'Anoia es converteixi en un hub d'investigació i enginyeria, una aposta col·lectiva pel talent universitari i la formació de futurs enginyers. Marisa Vila, regidora d'ensenyament i universitat i 2a tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Igualada en la seva intervenció ha destacat la importància de compartir experiències, idiomes i intercanviar coneixement. Francesc Pua, gerent de Servisimó, patrocinador de l'esdeveniment, ha celebrat poder acollir un any més als joves equips que aporten coneixement i valor en l'entorn del motor en una comarca on l'aposta per aquest sector és ferma.

Emili Hernández, professor d'enginyeria a la UPC, director i creador del Challenge, ha volgut posar èmfasi en la importància de promoure aquests tipus d’esdeveniments per tal de promoure el talent en la enginyeria i incentivar als joves i al sector.

L'acte, organitzat pel Campus Motor amb la col·laboració de Circuit Parcmotor i la UEA es feia amb la voluntat d'apropar al món empresarial la investigació i el desenvolupament de la mà dels equips universitaris que participen en aquests projectes. Una aposta per la innovació en el món del motor, en la línia del treball que està portant a terme el Campus.

Al llarg d'aquest cap de setmana, després de tota la posada a punt i les verificacions tècniques, el circuit de Parcmotor i el camp de motocròs seran escenari de les proves dels vehicles creats pels joves equips, unes proves obertes al públic, per tots els amants i curiosos del motor i l'enginyeria que s'hi vulguin apropar.

Per a més informació http://www.smartmotochallenge.org/  

Last modified: 19 de juliol de 2019