Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Xavier Boquete, nou president del Consell Comarcal de l’Anoia

24 de juliol de 2011

El nou president anuncia que se centraran esforços en la revitalització econòmica de la comarca i en garantir els serveis a les persones.

El democristià Xavier Boquete va ser escollit divendres, en ple extraordinari, nou president del Consell Comarcal de l’Anoia. En una sala de plens amb una gran representació d’alcaldes, regidors, diputats, expresidents de l’ens comarcal i representants institucionals de la societat civil, el candidat a la presidència proposat per CiU va obtenir 20 vots favorables: els 13 de la mateixa CiU i els 7 del seu soci de govern, ERC. Pel que fa als grups a l’oposició, el PP i PxC van votar el seu propi candidat: Joan Agramunt (2 vots) i Roberto Hernando (1 vot) respectivament, mentre que el PSC i ICV es van decantar pel vot en blanc (9 vots en total).

Després de jurar o prometre el càrrec els 32 consellers  presents (el socialista Teodoro Romero va excusar la seva absència) i de procedir a l’elecció del president, va quedar constituït el nou Consell Comarcal per a la legislatura 2011- 2015. una gran representació d’alcaldes, regidors, diputats, expresidents de l’ens comarcal i representants institucionals de la societat civil

Xavier Boquete, en el seu discurs d’investidura va anunciar que “aquesta no és una etapa nova. Es la continuïtat d’un projecte que ha permès consolidar al Consell Comarcal un govern estable gràcies a l’entesa entre Convergència i Unió i Esquerra Republicana”

Entre altres objectius el nou president va dir que “centrarem la nostra acció en la revitalització econòmica de la comarca. Per això, el programa de govern de Convergència i Unió i Esquerra Republicana té com a lema “L’Anoia 2011-2015,comarca emprenedora’. També serà una prioritat garantir els serveis a les persones”.

Boquete va manifestar que “hem de ser capaços de donar continuïtat a la bona feia feta, d’enllestir els projectes que estan en marxa, i d’engegar noves actuacions que ens permetin plantar cara a la crisi, generar nous llocs de treball, garantir el benestar i el serveis a les persones, i aconseguir la màxima implicació dels anoiencs amb el territori.”
Així,  va citar projectes claus per a la comarca que compten ja amb un ampli consens, com l’outlet d’Òdena, el Parcmotor de Castellolí i el Campus del Motor, el Parc d’Innovació Igualada-Jorba, entre altres.

Xavier BoqueteBoquete va dir que “cal treure profit de les enormes potencialitats que tenim: una situació estratègica privilegiada, al cor de Catalunya i a tocar de l’àrea metropolitana, una oferta de sòl industrial atractiva i, sobretot, el nostre tradicional caràcter emprenedor”.
També va afegir que “hem de potenciar la indústria i apostar pel desenvolupament de nous sectors. Hem d’estar al costats del empresaris i emprenedors, donant-los facilitats en lloc de ser un obstacle burocràtic. Hem de potenciar la formació, perquè formar-se avui és, si cap, més important que mai, i saber formar els perfils professionals que ens demanen les empreses. I hem de treure profit al nostre ric patrimoni històric, cultural, arquitectònic i natural per consolidar una oferta turística engrescadora”.
En paraules del nou president, “la raó de ser del Consell és estar al servei dels municipis i les persones i hem d’actuar com a tal; donant serveis però també actuant com a lobbie defensant els nostres interessos”.

Xavier Boquete va cloure el seu discurs encoratjant als nous consellers a saber trobar i donar resposta a les necessitats dels anoiencs i anoienques i amb unes paraules del poeta Miquel Martí i Pol “...i via fora! Que tot està per fer i tot és possible!”

CONSELLERS
Sr. Xavier Boquete i Sàiz CiU Masquefa
Sr. Jaume S. Guixà i Soteras CiU Piera
Sr. Carles Castro i Taboada CiU Bruc
Sra. Anna Maria Sánchez i Carrera CiU Capellades
Sr. Josep Parera i Tort CiU la Llacuna
Sr. Jordi Pont i Gassó CiU Igualada
Sra. Mª Antònia Trullàs i Povedano CiU Calaf
Sr. Santi Broch i Miquel CiU la Pobla de Claramunt
Sr. Jordi Barón i Escriche CiU Vilanova del Camí
Sr. Jaume Riba i Bayo CiU la Torre de Claramunt
Sr. Francesc Miquel Archela i Gil CiU Rubió
Sr. Jordi Batalla i Preixens CiU Igualada
Sr. Raül Parramon i Junyent CiU Vallbona d’Anoia
Sr. Jordi Calpe i Carbonell ERC els Hostalets de Pierola
Sr. Josep Centellas i Armenté ERC Castellolí
Sr. Àngel Soteras i Largo ERC Capellades
Sra. Lourdes Oliveras i Vives ERC Calaf
Sra. Rosa Hernández i Valls ERC Masquefa
Sra. Mª Josep Aubarell i Cruz ERC el Bruc
Sr. Òscar Labraña i López ERC Vallbona d’Anoia
Sr. Salustià Monteagudo i Hidalgo PSC Cabrera d’Anoia
Sr. Teodoro Romero i Hernández PSC Santa Margarida de Montbui
Sr. Ramon Campà i Pons PSC Calonge de Segarra
Sr. Sergi  Vila i Martínez PSC Castellolí
Sr. Xavier Figueres i Casanovas PSC Igualada
Sr. Francisco Guisado i Santano PSC Òdena
Sr. Romà Casanovas i Sardà PSC Vallbona d’Anoia
Sr. Xavier Alberich i Ruiz PSC Hostalets de Pierola
Sr. Jordi Parés i Morros PSC Copons
Sr. Joan Agramunt i Seuba PP Igualada
Sra. Mª Luz Martínez i Torres PP Vilanova del Camí
Sr. Antoni Lloret i Grau ICV Argençola
Sr. Robert Hernando i Ortiz PXC Igualada

Last modified: 5 de febrer de 2018