Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Ajuntament d’Igualada, el Consell Comarcal de l’Anoia i la Comissió de Festes del Barri de la Font Vella organitzen el primer Mercat de Nadal

15 de desembre de 2011

Parades de productes nadalencs, artesania i alimentació, arribades de tota la comarca, s’instal·laran aquest dissabte i diumenge al casc antic

L’Ajuntament d’Igualada, el Consell Comarcal de l’Anoia i la Comissió de Festes del Barri de la Font Vella organitzen el Mercat de Nadal, que se celebrarà els propers dies 17 i 18 de desembre i que ara mateix té prop de cinquanta expositors inscrits.

La Comissió de Festes del barri de la Font Vella celebra tradicionalment i des de fa anys la Fira Nadalenca, enguany en la seva 34a edició. Aquest any, però, en la nova etapa de sumar esforços i treballar conjuntament per promoure accions i dinamitzar l’economia de la comarca, el Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada, s’han afegit a aquesta iniciativa, amb la intenció d’ampliar-la i convertir-la en el Mercat de Nadal de referència al territori.

Aquest Mercat de Nadal, a més de tenir l’objectiu de fer reviure les tradicions i proposar una oferta variada de productes i motius nadalencs, vol comptar amb una àmplia representació d’empreses d’artesania i empreses que puguin portar articles relacionats amb aquesta celebració. El Mercat de Nadal es durà a terme a la plaça de l’Ajuntament, al Carrer de Santa Maria i a la Plaça de Pius XII i estarà obert de 11h a 14h i de 17h a 21h. La inauguració tindrà lloc dissabte a les 11h, amb una cantada de nadales a càrrec de la coral infantil l’Estol, dels Hostalets de Pierola. Seguidament, aquesta coral farà una altra cantada de Nadales al Mercat de la Masuca.

Durant tot el cap de setmana, a la Plaça de l’Ajuntament s’hi ubicaran parades d’artesania alimentària, sota el lema l'Anoia, del Camp a la Taula i s’hi podran trobar productes artesans de pastisseria, làctics, mel, fruits secs, oli, forn, paté, cava, vi i embotits. Tots els artesans alimentaris participants són de la comarca de l’Anoia. Al carrer Santa Maria i a la Plaça Pius XII s’hi ubicaran parades de productes nadalencs i altres productes artesans. Dissabte, de 12h a 13h, es farà un taller de brotxes i claueres artesanals a partir de roba reciclada a la parada El 4o de los Ratones.

Alhora, s’han organitzat activitats paral·leles al Mercat de Nadal. En aquest sentit, el Consell Comarcal de l’Anoia ha programat el curs Cuina de Nadal amb productes de l’Anoia, els dies 13, 14 i 15 de desembre de 19h a 21h a l’Escola Pia. D’altra banda, els més menuts podran participar en els tallers infantils que es realitzaran el dissabte 17 de desembre, a la ludoteca taronja del Mercat de la Masuca. De 9h a 11h es farà un taller de cuina de Boletes de xocolata, i seguidament, de 11h a 13h es farà un taller de Targetes i postals de Nadal.

El vicepresident primer de Promoció Comarcal del Consell Comarcal de l’Anoia, Jordi Calpe, ha agraït “la predisposició dels veïns del barri de la Font Vella a sumar-se a la proposta, a banda de la bona implicació de l’Ajuntament de la capital de la comarca, perquè junts volem fer d’aquesta iniciativa un referent per aquestes dates a l’Anoia”. Àngels Chacón, tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, ha destacat que “amb propostes conjuntes com aquesta es demostra la bona disposició a treballar junts, a crear sinèrgies pel territori”. Finalment, Pere Farré, en representació de la Comissió de Festes del Barri de la Font Vella ha mostrat la seva satisfacció per formar part d’aquest Mercat de Nadal i ha agraït “el recolzament i implicació de les institucions”.

Last modified: 5 de febrer de 2018