Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Èxit de participació en el curs de coneixement de l’entorn que el Consell Comarcal imparteix a persones nouvingudes de Piera

20 de desembre de 2011

Els participants reben un diploma que acredita el seu nivell d’integració

Més d’una quinzena d’alumnes procedents de diferents parts del món ciutadans de Piera han assistit al curs de formació que el Consell Comarcal de l’Anoia juntament amb l’Ajuntament de Piera imparteix a persones nouvingudes com a eina d’acollida. El curs, que ha tingut una durada de 16 hores, s’ha impartit a al Centre de Serveis La Bòbila, va començar el 27 de setembre i va finalitzar el passat 20 d’octubre. Entre altres activitats ha comptat amb una visita a la biblioteca de Piera i una visita dels Mossos d’Esquadra.

L’objectiu de la iniciativa és oferir a totes les persones nouvingudes, informació bàsica sobre el funcionament del serveis del municipi i sobre la societat catalana (drets i deures fonamentals, sistema polític i administratiu, recursos i serveis, cultura, entre d’altres). Aquest curs de coneixement de l’entorn juntament amb un curs de català bàsic de 45 hores integren el que s’ha anomenat circuit d’acollida i el Consell Comarcal els imparteix a deu municipis de la comarca. La realització del circuit dóna dret a un certificat oficial que reconeix els coneixements assolits i que, en cas que sigui necessari, pot facilitar l’assoliment d’un informe d’arrelament social favorable, per aquelles persones que es troben en situació irregular. Els participants van rebre aquest diploma el passat 12 de desembre de les mans del conseller d’ Integració social, Jordi Baron, la regidora de serveis socials de l’Ajuntament de Piera, Maite Guzman i de l’alcalde de Piera, Jaume Guixà.

Durant aquest any ja s’han realitzat aquests circuits d’acollida a Carme, la Pobla de Claramunt, Hostalets de Pierola, Capellades, Calaf, Sta. Margarida de Montbui, Masquefa i Vilanova del Camí.

Des de fa més de tres anys, el Pla de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal dóna suport i coordina els plans d’acollida als municipis de l’Anoia. Els municipis de la comarca esmentats tenen conveni amb el Consell Comarcal per al desenvolupament del Servei d’Acollida Itinerant i de, l’anomenat, “circuit d’acollida”, unes accions que s’emmarquen dins de la Llei d’acollida aprovada pel Parlament de Catalunya l’any passat. 

Last modified: 5 de febrer de 2018