Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Anoia Turisme treballa per promoure el desenvolupament del turisme sostenible a l’Alta Anoia

6 de maig de 2024

El Consell Comarcal de l'Anoia, a través d'Anoia Turisme, impulsa iniciatives centrades en el desenvolupament turístic de la comarca, treballant amb una metodologia basada en comissions. Una mostra d'aquest compromís és la recent reunió de la Comissió de l'Alta Anoia, que va tenir lloc el passat dijous 18 d'abril, amb la participació dels municipis de Calonge de Segarra, Sant Pere Sallavinera, Copons, Els Prats de Rei, Sant Martí Sesgueioles, Veciana i Pujalt.

En aquesta trobada, els representants dels ajuntaments van exposar les necessitats, els atractius i els punts forts dels seus respectius municipis, oferint una visió completa del potencial turístic de la zona.

A la finalització de la comissió, Anoia Turisme va proposar una sèrie d'accions concretes per a l'any 2024, 2025 i 2026, amb l'objectiu de promoure el desenvolupament sostenible del turisme a l'Alta Anoia. Entre aquestes propostes destaquen la preparació de documentació tècnica per sol·licitar un Pla Estratègic de l'Anoia al catàleg de la Diputació de Barcelona l'any 2025, la visita a diversos establiments turístics per recollir dades i avaluar les necessitats del territori, així com el disseny d'un mapa turístic exhaustiu en format PDF i paper.

Segons el conseller de Turisme, Daniel Gutiérrez, "'El treball en comissions territorials és fonamental pel desenvolupament d'una estratègia turística de l'Anoia inclusiva i que aborda les realitats existents dels diferents àmbits territorials que conformen la nostra comarca. La comissió de l'Alta Anoia aportarà l'esperit de la zona i això es veurà reflectit en l'activitat turística comarcal. A l'Anoia, la diversitat és una oportunitat turística que hem de potenciar”

Pel que fa als propers passos, per al 2025 es preveu la sol·licitud del Pla Estratègic de l'Alta Anoia, així com la impressió i promoció del mapa turístic elaborat. Ja per al 2026, s'estableix com a objectiu la contractació d'un tècnic especialitzat per impulsar les accions previstes en el pla estratègic.

A banda, d’aquestes accions concretes, Anoia Turisme continuarà amb els projectes globals d’Anoia, terra de castells; E-bike i Autocaravanes per ajudar a la promoció del territori. De la mateixa manera que continuarà fent promoció general i específica dels atractius de la comarca en els mitjans que es considerin de més repercussió i impacte.

Així, Anoia Turisme continua treballant de manera coordinada amb els municipis de la comarca per aconseguir un desenvolupament turístic integral i sostenible a l'Alta Anoia.

Last modified: 13 de maig de 2024