Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Arrenca el programa esTICon del Consell Comarcal de l’Anoia, que formarà 20 joves i els ajudarà en la recerca de feina 

14 de febrer de 2022

Hi prendran part un total de 20 participants, entre els 16 i els 25 anys, que adquiriran competències TIC i milloraran la seva qualificació professional

El Consell Comarcal de l’Anoia inicia, per tercer any consecutiu, el projecte esTICon, que té per objectiu la formació en les TIC i l’orientació laboral dels joves, amb l’objectiu que s’insereixin al mercat laboral o retornin al sistema educatiu per millorar la seva qualificació.

Hi prendran part un total de 20 joves, entre els 16 i els 25 anys, amb una mitjana d’edat de 20 anys i majoritàriament un nivell formatiu bàsic, sense cap formació específica. Durant les primeres setmanes es faran les sessions de coaching laboral, programació neurolingüística, mindfulness i tècniques de recerca de feina, formacions de caràcter transversal per ajudar a les persones participants en el procés de cerca de feina i creixement personal. I, del 21 de febrer al 13 de juny prendran part pròpiament en la formació TIC, que consta d’una formació en Programació Web amb PHP de 150 hores i d’un curs d’Office de 60 hores. Aquesta formació, que es durà a terme al centre CEINA d’Igualada, serà teòrica i pràctica i es farà en modalitat presencial. També es desenvoluparan, durant el projecte, tutories individuals i se seguirà un pla de treball individualitzat per a cada participant.

El vicepresident primer del Consell Comarcal, Jordi Cuadras, ha fet la benvinguda als joves i ha intercanviant diferents inquietuds amb ells sobre les expectatives que els desperta aquest curs. Cuadras afirma que “aquest programa suposa una gran oportunitat per les persones joves de la comarca de poder adquirir competències útils i orientar la seva trajectòria professional; les TIC són una de les principals finestres de futur en el context actual i, amb iniciatives com aquesta, contribuïm a l’ocupabilitat del segment més jove de la població i, al mateix temps, a la generació de nou talent a l’abast de les nostres empreses en els propers anys. Els joves no només són el present, sinó que són el futur. I si ells tenen futur al nostre territori, el nostre territori tindrà futur. Això ho tenim molt clar i per això impulsem programes per donar-los el màxim suport”.

esTICon està subvencionat per la convocatòria SINGULARS 2021 del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i liderat pel Consell Comarcal de l’Anoia.

Last modified: 14 de febrer de 2022