Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Cap de setmana per celebrar el Dia Internacional de la Gent Gran

25 de setembre de 2012

La jornada festiva s’emmarca dins la programació del Consell Comarcal per commemorar l’Any de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional.

Un programa d’activitats per aquest cap de setmana celebrarà que el pròxim dia 1 d’octubre és el Dia Internacional de la Gent Gran i, a més a més, se suma que enguany també és l’Any de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional. Per commemorar aquesta diada dissabte començarà la jornada festiva amb una visita al singular edifici de l’Asil del Sant Crist d’Igualada i continuarà amb un dinar, un petit concert a mà de la coral “Cors Units” i un ball a l’edifici de l’Escorxador d’Igualada. Aquesta celebració serà possible gràcies a l’esforç dels associacions i casals de gent gran de la comarca així com també als diferents ens locals. Per l’endemà, diumenge a les 6 de la tarda, l’Associació de gent gran d’Igualada ha organitzat un playback del grup “Llum i color”.

La finalitat d'aquesta jornada festiva i reivindicativa és fer que les persones grans siguin per un dia veritables protagonistes i centre d'interès d'arreu del món, i difondre una imatge més positiva de l'envelliment. En aquest sentit i per celebrar també l’Any de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional, el Consell Comarcal, el Consell Consultiu de la Gent Gran juntament amb associacions de gent gran de l’Anoia, han organitzat un programa d’activitats per diferents poblacions de la comarca per a persones grans i no tan grans. Així, el diumenge 14 d’octubre seguiran els actes commemoratius amb la “I Caminada Intergeneracional de la gent gran de l’Anoia”,  el diumenge següent tindrà lloc la “I Pedalejada Intergeneracional pel terme municipal de Jorba” i finalment, pel primer cap de setmana de novembre s’ha organitzat a Jorba una tirada de bitlles catalanes. Més endavant, en el mes de desembre i donat el Dia Internacional del Voluntari es realitzarà una taula rodona que girarà entorn el voluntariat sènior.

Amb aquesta programació, el Consell Comarcal de l’Anoia té com a objectiu divulgar i impulsar l'envelliment actiu com un instrument eficaç per combatre l'aïllament social de les persones grans, així com estimular les relacions entre les generacions.

Last modified: 5 de febrer de 2018