Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Cinquena Assemblea General del Consell de la Gent Gran de l’Anoia

1 d'abril de 2014

El dijous passat, 27 de març a les 11 del matí es va celebrar la cinquena Assemblea General del Consell de la Gent Gran de l’Anoia (CGA) a la seu del Consell Comarcal de l’Anoia.
Va obrir l’acte l’Il.lm. Sr. Xavier Boquete i Saiz, president del Consell Comarcal de l’Anoia agraint la participació de totes les entitats relaciones en l’àmbit de la gent gran i per la implicació del seu vicepresident, el Sr. Enric Senserrich. Tot seguit, va ser aquest mateix qui va ratificar els membres d’aquest òrgan i va continuar repassant la memòria d’activitats del 2013. A destacar seria la formació rebuda pels membres de la junta permanent, les activitats organitzades així com el desplegament del projecte “Voluntariat Sènior a l’Anoia”.

La formació gratuïta rebuda va ser a través de dos cursos dels quals se’n van poder beneficiar vora 40 persones grans. Per altra banda, les activitats organitzades en la junta permanent del CGA han estat nombroses i molt participades: caminada i pedalada intergeneracional, tirada de bitlles catalanes, petanca, visita cultural al Castell de Cabrera d’Anoia així com també a Sant Pau de la Guàrdia i al Molí d’oli de Sant Genís, i, per últim la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran que es va fer a Òdena.

Al mes de maig es va celebrar la inauguració de l’Exposició Itinerant del Voluntariat Sènior a l’Anoia. Aquest va ser el tret de sortida al projecte després d’un any d’estudi i preparació, i la va acollir set municipis. L’objectiu és aglutinar tots els projectes que requereixen de voluntaris sèniors en un sol catàleg de manera que qualsevol agent social així com llocs claus en el territori (com poden ser les associacions de gent gran) tinguin aquest document actualitzat i poder escollir el tipus de voluntariat més oportú al seu perfil. El fet que s’estableixi un treballi en xarxa entre entitats, persones grans i administració per promocionar el voluntariat és inèdit. Tanmateix cal recordar que el projecte va rebre el Premi Compromís Democràtic 2013.

El total de persones grans que han pogut gaudir de totes les activitats han estat de més d’un miler de persones d’arreu de la comarca. El fet que s’ interrelacionin persones de diferents municipis enriqueix les trobades i crea sinèrgies per a abordar un objectiu comú: millorar el benestar de les persones grans a l’Anoia. Tot seguit, es va donar a conèixer les línies de treball per al 2014: promocionar el voluntariat sènior, oferir formació segons interessos de les persones grans i promocionar hàbits saludables. Entorn el voluntariat, es vol assentar el projecte fent el màxim de difusió possible, no tant sols per recaptar nous voluntaris si no també per sensibilitzar a la ciutadania de la necessitat d’establir el voluntariat com un valor afegit. La formació d’ enguany no només serà a través de dos cursos (d’iniciació al voluntariat i informàtica per a entitats de gent gran) si no també a través de visites presencials a diferents serveis i xerrades d’interès. Accions engegades en altres edicions volem que continuïn ja que promocionen a les entitats de gent gran dels diferents municipis de la comarca i dóna a conèixer el seu entorn més proper.

Com a últim punt de l’Assemblea General, el Sr. Àngel Soteras i Largo, vicepresident de l’Àrea d’Atenció a les Persones, va presentar el Sr. Agustí Vilà, representant de l’Oficina de la Gent Gran Activa de la Generalitat de Catalunya, per celebrar l’acte precongressual al 7è Congrés Nacional de la Gent Gran de Catalunya. Ens va informar d’aquest esdeveniment i va ratificar els membres assistents a l’Acte Congressual que enguany se celebrarà el dia 1 d’octubre al Món Sant Benet. Des del Departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania del Consell Comarcal de l’Anoia volem agrair la presència de totes les persones assistents i, aprofitem per agrair i encoratjar als membres de la junta permanent que mensualment es reuneixen interessats per millorar el benestar de les persones grans de la nostra comarca.

Last modified: 5 de febrer de 2018