Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Conèixer les barraques de pedra seca de l’Anoia et portarà en globus

15 d'octubre de 2019

La nova edició de Barraques Go! premiarà la persona guanyadora amb un vol per a 4 persones amb Globus Kon-Tiki i compta amb més de 500 premis per a tots els participants

Del 19 d’octubre i fins a l’17 de novembre s’obre una nova edició de Barraques Go! el concurs per descobrir el paisatge agrícola de la comarca de l’Anoia, caçar barraques de pedra seca i guanyar premis per a tota la família.

En aquesta nova edició, el concurs tindrà lloc als entorns de Castellolí, Vallbona d’Anoia i la Torre de Claramunt, tres municipis situats al sud de la comarca de l’Anoia, a menys d’una hora en cotxe de Barcelona. El premi guanyador serà un vol en globus per a 4 persones amb Globus Kon-Tiki sortejat entre tots els caçadors de barraques que completin totes les rutes i tothom que hi participi tindrà premi assegurat amb els més de 500 obsequis que es repartiran entre tots els participants, com estades en cases rurals, àpats gastronòmics en restaurants de la zona, visites a cellers i productes artesanals del comerç local.

Les barraques de pedra seca formen part del patrimoni agrícola del territori i es troben escampades entre camps, a peu de camí i pels entorns boscosos del territori. Són construccions característiques de la zona, lligades al seu passat rural i al món de la vinya. A l’Anoia són un més dels molts elements que conformen la riquesa patrimonial de la comarca, com els castells de frontera, els paisatges rurals o els petits pobles i nuclis amb encant. Gràcies a aquest joc podreu explorar el paisatge singular de les Valls de l’Anoia, properes a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i amb la muntanya de Montserrat de fons. 

Per apuntar-s'hi és tan senzill com descarregar-se l’App de Natura Local, registrar-se i seguir les rutes per camins i pistes forestals proposades per Barraques Go! assenyalades amb un diamant. Baixar-se l’App i registrar-se és totalment gratuït i les caminades es poden fer qualsevol dia, ja siguin festius o entre setmana. I a part de descobrir on s’amaguen les barraques de pedra seca, Barraques Go! ofereix l’oportunitat de visitar els pobles de Castellolí, Vallbona d’Anoia i la Torre de Claramunt, tres nuclis antics carregats d'història i encant, que preserven el comerç de proximitat i el producte local elaborat de forma artesanal.

Els tres ajuntaments valoren de forma positiva la nova edició de Barraques Go!, un projecte que vol posar en valor el patrimoni del territori, els productes de la terra, el comerç local i l’economia de proximitat, per promoure les sinergies entre el turisme i el comerç local per tal de dinamitzar els pobles, impulsar el seu teixit comercial i potenciar els productes singulars i de proximitat.

El projecte està impulsat pel Consell Comarcal de l’Anoia, els ajuntaments de Castellolí, Vallbona d’Anoia i La Torre de Claramunt i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Last modified: 15 d'octubre de 2019