Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell aprova una moció que declara l’Anoia “moralment una comarca catalana, lliure i sobirana”

5 de desembre de 2012

El Consell Comarcal va aprovar en el darrer ple una moció conjunta dels dos grups al govern (Convergència i Unió i Esquerra) que declara que “l’Anoia és moralment una comarca catalana, lliure i sobirana” i insta el President de la Generalitat a treballar per “possibilitar el dret a decidir dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya”. La moció es va aprovar amb els vots a favor de CiU, ERC i ICV, l’abstenció del PSC, i els vots contraris de PP i PxC.

Després de recordar el context nacional “excepcional” que viu Catalunya, els perjudicis per a l’economia catalana que suposen les polítiques aplicades pel govern de l’Estat, el dèficit crònic de finançament i d’inversions per part de Madrid, les restriccions a l’autogovern i a l’autonomia municipal i el patiment econòmic i social dels catalans, entre altres greuges, el text aprovat argumenta la necessitat de “preservar el benestar del nostres ciutadans”, i d’impedir “que la situació de crisi s’agreugi i derivi en més problemes amb més dificultats pel manteniment de les polítiques socials, en la degradació de les activitats empresarials i laborals, i en més increment de la desocupació i empobriment de les famílies”.

La moció sotmet a consideració del Parlament debatre la necessitat de crear els registres civils, mercantils i de la propietat catalans, una hisenda pròpia i un banc nacional de Catalunya, i les administracions fiscals i de justícia catalanes. També la creació d’una comissió destinada a negociar amb la comunitat internacional –inclosa Espanya- l’inici del procés d’independència de Catalunya, i demana l’empara de la Unió Europea i l’aportació d’observadors per a garantir que el procés de transició cap a la sobirania sigui plenament cívic, transparent i democràtic.

A més, sotmet a consideració del Parlament altres accions com decretar que les banderes oficials siguin, a les administracions oficials, la senyera, i a les administracions locals, també la local, i permetre que al costat de les oficials puguin onejar-hi estelades fins arribar a l’assoliment de la plena sobirania. En aquest sentit la moció acorda cercar el lloc més adient, en qüestió de visibilitat, on ubicar l’estelada i fer-l’hi onejar en senyal de comarca amb sentiment patriòtic i amb voluntat de treballar per assolir la independència de Catalunya.

Last modified: 5 de febrer de 2018