Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia fomenta el consum dels fruits secs elaborats al territori

29 de novembre de 2012

L’ens comarcal recomana el consum dels fruits secs i molt especialment els elaborats a l’Anoia i comercialitzats per les marques autòctones: Fruits Secs Torra, Mas d’en Nogués, Tousec i Termens.

Encara que amb les modernes tècniques de fructicultura puguem disposar de fruits al llarg de tot l’any, és convenient menjar els propis de la temporada i si són del territori molt millor. Així, de cara a l’hivern, el Consell Comarcal de l’Anoia amb la voluntat de fomentar el producte de proximitat recomana el consum de fruits secs elaborats per empreses de casa nostra.

Seguir els ritmes estacionals de la vegetació és el millor consell per a aprofitar els seus beneficis. La mare naturalesa és sàvia i proveeix els aliments més adequats en cada època de l’any. Per això, un grapat de fruits secs ens ajudarà a combatre millor les baixes temperatures d’aquestes dades.

A la comarca de l’Anoia disposem de quatre marques per abastir-nos d’aquests fruits: Fruits Secs Torra, Mas d’en Nogués, Tousec i Aperitius Catalans Termens. Es tracta de marques anoienques que es dediquen a la producció i elaboració de fruits secs de qualitat i que, com el cas de Fruits Secs Torra, tot i distribuir a més de 2.500 punts de venda, i ser present a l’hosteleria,  ha primat sempre la qualitat en el procés de transformació del seus productes.

Amb motiu de les festes nadalenques, aquestes marques treuen al mercat una diversitat de productes i lots especials per a l’ocasió. El Consell Comarcal recomana incloure fruits secs del territori a les paneres de Nadal i en els àpats dels dies de celebració.

D’altra banda, cal saber que es tracta de marques innovadores en el seu sector. Així trobem, per exemple, que Mas d’en Nogués elabora productes certificats sense gluten com : l’ametlla garapinyada, la caramel·litzada, i el codonyat. I, a més a més, també elabora de manera ecològica diferents varietats d’ametlla. Per la seva banda, Aperitius Catalans Termens exporta productes molt concrets, com les ametlles picants, a altres països.
Aprofitant la qualitat en l’elaboració i transformació dels fruits secs de la comarca, des del Consell Comarcal de l’Anoia i en el marc de la Xarxa Productes de la terra, es treballa per la seva promoció i per impulsar el seu consum. La voluntat és enfortir el teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat. En aquest sentit, des de fa uns anys l’ens comarcal aposta per donar a conèixer la qualitat dels productes artesans alimentaris de l’Anoia amb diverses accions. Es va crear una imatge amb el logotip “L’Anoia del Camp a la Taula” per identificar l’artesania alimentària de la comarca i tots els comerços i establiments que n’ofereixen. També es va realitzar el catàleg de productes de la terra que recull els productes alimentaris de la comarca i, actualment, s’està treballant en l’edició d’un calendari de productes de la comarca i els seus elaboradors pel proper 2013.

Last modified: 5 de febrer de 2018