Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal aconsegueix finançament de la Generalitat per als Centres Oberts de Montbui i Vilanova – El president Xavier Boquete ha signat dos convenis amb els alcaldes Teo Romero i Vanessa González per valor de 25.000 i 21.513 euros.

3 de novembre de 2015

El president del Consell Comarcal, Xavier Boquete, ha signat recentment un conveni amb l'alcalde de Santa Margarida de Montbui, Teo Romero, i l'alcaldessa de Vilanova del Camí, Vanessa González. L'acord suposa una injecció de finançament important per a la gestió dels centres oberts per a infants i joves dels dos municipis.

El Consell Comarcal va sol·licitar finançament al departament de Benestar Social i Família de la Generalitat per als centres oberts dels dos municipis anoiencs. Ara, el govern català ha decretat dotar el servei de centre obert a Montbui amb 25.005 euros, i el de Vilanova, de 21.513 euros.

El conveni estableix la transferència d'aquesta subvenció, que es farà efectiva als ajuntaments una vegada la Generalitat l'hagi fet arribar a la tresoreria comarcal. El document signat també regula el desenvolupament, l’entorn i les condicions en que s’ha de desenvolupar el centre obert; que estarà gestionat sota les directrius del Consell.

La missió del Centre Obert
Els centres oberts de Vilanova i Montbui tenen la missió d'atendre tots els infants i adolescents en situació de risc de la zona, afavorir el seu desenvolupament personal i integració social, a més de l’adquisició d’aprenentatges. El servei treballa per a prevenir el deteriorament de les situacions de risc i compensar dèficits socioeducatius.

Per a vetllar l'execució del conveni, cada una de les parts nomenarà un interlocutor i es faran tres reunions anuals que comptaran amb el director del centre obert, educador social de serveis socials d’atenció primària, cap del departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania del Consell Comarcal de l’Anoia i tècnica d’inclusió de l’esmentat departament.

Last modified: 5 de febrer de 2018