Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal col·labora amb el Servei d’Ocupació de Catalunya impartint cursos de coneixement de la societat catalana per a persones immigrades

12 de març de 2012

Des del passat mes de gener el Consell Comarcal de l’Anoia i la Oficina de Treball de la Generalitat a l’Anoia han establert un acord de col·laboració per facilitar la derivació de persones nouvingudes demandats de feina als cursos de coneixement de l’entorn impulsats per l’ens comarcal.

Aquest cursos expliquen temes diversos de la societat catalana com el sistema polític i organitzatiu, els drets i deures fonamentals, cultura i tradicions catalanes, recursos i serveis, entre d’altres, i es duen a terme als diferents municipis de la comarca i a la mateixa seu del Consell Comarcal.

A més, des de la Oficina de Treball es fan derivacions també als cursos de català que organitza el servei comarcal de català del CNL i al programa d’alfabetització comarcal que ha començat a funcionar aquest any 2012.

La iniciativa s’està valorant de forma molt positiva tant per part dels professionals de les dues institucions com per part de l’alumnat que agraeix la possibilitat de conèixer amb més profunditat el funcionament de la societat catalana.

En aquest sentit, el passat 28 de febrer el Conseller de l’Àrea d’Integració del Consell Comarcal, Jordi Barón, va lliurar els diplomes d’assistència a més d’una vintena d’alumnes d’arreu de la comarca que havien finalitzat el curs de coneixement de la societat catalana organitzat pel Pla de Ciutadania i Immigració de Consell Comarcal.
Totes questes accions s’emmarquen dins de la Llei d’acollida aprovada pel Parlament de Catalunya l’any 2010.

Last modified: 5 de febrer de 2018