Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal commemora el Dia Internacional de les Dones

11 de març de 2012

En el marc dels actes commemoratius del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, el passat dimarts dia 6, a les 18h, al Consell Comarcal de l’Anoia es va dur a terme una conferència-debat a càrrec de la Sra. Aouatif Stitou, adjunta al Director General de Cooperació i Desenvolupament de l’Agència Catalana per al Desenvolupament, i la Sra. Maria Senserrich i Guitart, diputada al Parlament de Catalunya. Ambdues dones joves, amb orígens i trajectòries diverses que les han portat a desenvolupar càrrecs de responsabilitat social i política a la Generalitat de Catalunya, van exposar les seves trajectòries.

Stitou, nascuda a Tetuán (Marroc) va explicar la seva trajectòria personal i professional des de que els seus pares van migrar a Catalunya quan ella tenia només 6 mesos d’edat. Llicenciada en traducció i interpretació i doctorada en Traducció i estudis interculturals per la UAB, professora d’anglès i traductora jurada, es va interessar per la política, inicialment, per donar resposta a la realitat del fracàs escolar, que s’acarnissa especialment entre els i les joves d’origen estranger.

La ponent va voler destacar el suport que va rebre sempre del seu pare, que sovint es contraposava amb l’opinió d’altres membres de la seva família.

El Consell Comarcal commemora el Dia Internacional de les DonesPer la seva part, Maria Senserrich, igualadina i filla d’una família nombrosa, va exposar la seva trajectòria personal i professional, així com els seus inicis a la política que la van portar primer a ser regidora de l’Ajuntament d’Igualada i, enguany, com a diputada representant del Grup Parlamentari de Convergència i Unió adscrita a les comissions d’Economia, Finances i Pressupost, Comissió d’igualtat de les Persones i Comissió de Polítiques de Joventut.

La Diputada va voler fer èmfasi en les dificultats per a la conciliació de la vida familiar i personal amb les exigències de la política i va aprofitar per remarcar i agrair el suport de la seva mare en la cura del seu fill.

L’acte va ser presentat pel Conseller de Cooperació, Desenvolupament, Igualtat i Integració del Consell Comarcal de l’Anoia, Jordi Barón i va comptar amb l’assistència de la Ivet Castaño, referent territorial de l’Institut català de les Dones per a la província de Barcelona.

Last modified: 5 de febrer de 2018