Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal crea l’Equip d’Atenció a la Vellesa de l’Anoia per atendre a persones grans en situació de maltractament

25 de novembre de 2015

Es tracta d’un servei innovador i únic a tot l’Estat compost per un equip multidisciplinari especialitzat.

La setmana passada el Consell Comarcal de l’Anoia presentava l’Equip d’Atenció a la Vellesa de l’Anoia (EAVA), un servei innovador d’atenció a les persones grans en situació de risc de maltractament que compta amb el suport tècnic i financer de la Diputació de Barcelona.
Aquesta iniciativa és fruit del treball i experiència de molts anys del Departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania del Consell Comarcal i se suma a una llarga bateria d’accions que es desenvolupen i que van dirigides al benestar d’aquest grup de persones.

L’equip d’EAVA compta amb perfils professionals diversos com són una psicogeriatra, una treballadora social i un advocat, entre altres segons convingui l’atenció de cada situació. Aquest servei assessora, avalua i treballa conjuntament amb els professionals de l’àmbit social que puguin sol·licitar dels serveis de l’ EAVA.

La presentació de l’equip va anar a càrrec del Sr. Xavier Boquete i Sáiz, President del Consell Comarcal de l’Anoia i del Sr. José Antonio Domínguez, Cap de Serveis de Diputació de Barcelona. Després d’una explicació tècnica encapçalada per la Sra. Elisenda Albareda, Cap del departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania del Consell Comarcal de l’Anoia, va ser la Dra. Mercè Tabueña, Presidenta d’ EIMA qui va acabar amb una xerrada sobre l’abordatge de situacions de maltractaments.

El Departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania el 2007 ja va apostar per tractar de forma específica al conjunt de persones grans de la comarca. Des de llavors, la implicació del departament en abordar el fenomen del maltractament ha estat reiterativa des de diferents vessants. L’any 2009 va participar en la creació de la comissió de prevenció i detecció de situacions de maltractament a les persones grans a l’Anoia, una taula de professionals de diferents àmbits. El mateix any es va crear el Consell de la Gent Gran de l’Anoia, ens que ha desvetllat la preocupació pel maltractament. I més endavant, el 2014, el Consell Comarcal de l’Anoia va començar a participar en el Grup de treball contra els maltractaments a les persones grans que organitza la Diputació de Barcelona.

La sensibilització del Consell Comarcal de l’Anoia envers el benestar de les persones grans és referent per altres territoris que veuen en serveis com el de l’EAVA, la clau per guanyar la lluita contra el maltractament a les persones grans. Per la seva part, el Consell Comarcal de l’Anoia seguirà treballant per la consolidació d’aquest servei, com en el seu moment ho va fer amb serveis com el SIAD, Servei d’Informació i Atenció a la Dona, o l’EAIA, Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència.

Last modified: 5 de febrer de 2018