Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

L’Escola de Dansa del Consell Comarcal de l’Anoia presenta el projecte “tallers de dansa” a la Jornada de Bones Pràctiques “La Dansa a l’escola”

18 de novembre de 2015

El passat dissabte 14 de novembre l'Associació de Professionals de la dansa de Catalunya i Moviment Lantana va organitzar - amb la col·laboració de la Universitat de Girona- la I Jornada de Bones Pràctiques 'La Dansa a l'escola' amb l'objectiu de donar visibilitat a aquells projectes que tenen la dansa com a vehicle pedagògic/educatiu, i aconseguir una major presència de la dansa a l'escola amb projectes de qualitat.

Elena Bernal (directora pedagògica de l'escola de dansa del Consell Comarcal de l'Anoia) i Elena Garcia (professora de dansa creativa  i dansa contemporània de la mateixa escola) van assistir a la jornada i van tenir l'oportunitat d'explicar el projecte “tallers de dansa” que elles van confeccionar, juntament amb Laia Dalmases (treball físic i educació postural) i Marisa Güimil (dansa estilitzada) i que té com a objectiu interrelacionar matèries dels ensenyaments generals de primària i secundària amb la dansa.

Així, en el cicle inicial, utilitzant un conte, el projecte relaciona la dansa clàssica amb la matèria de llengua catalana, en el cicle mitjà la dansa creativa amb la matèria de medi natural, en el cicle superior i primer cicle d'ESO es relaciona el treball físic i educació postural amb el coneixement del propi cos i finalment, en el cicle superior es relaciona la dansa estilitzada amb la matèria de música a través del ritme.

Aquest projecte “tallers de dansa” forma part de les activitats que s’ofereixen al Programa Aire que promou l'Ajuntament d'Igualada on s'inscriuen les escoles que volen oferir la proposta als seus alumnes. El curs 2014-15 va participar del projecte l'escola Emili Vallés i l'escola Dolors Martí d' Igualada. Enguany, s'han interessat les mateixes escoles i l'escola Gabriel Castellà d'Igualada.

El projecte "tallers de dansa per a escoles i instituts" s'inclourà en una publicació que editarà l'associació de professionals de la dansa juntament amb tots els projectes exposats durant la Jornada.

Last modified: 5 de febrer de 2018