Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal culmina el programa Treball i Formació, que ha donat feina i oportunitats a joves tutelats i extutelats

15 de novembre de 2021

La iniciativa ha comptat, durant 12 mesos, amb 5 joves en situació d’atur, 3 a Òdena i 2 a Piera, que resideixen a la comarca de l’Anoia

El Consell Comarcal ha finalitzat el projecte Rehabilitació de Zones Verdes i Entorns Naturals, en el marc del programa Treball i Formació, Línia Joves Tutelats i Extutelats, que ha donat feina a cinc joves en situació d’atur que resideixen a l’Anoia.  

Aquesta ha esta la primera edició d’aquest programa específic per a Joves Tutelats i Extutelats, posant especial èmfasi a afavorir la inserció laboral d’aquest segment de població jove, tot facilitant una formació i una experiència laboral en un entorn protegit i els ha preparat abans de poder-se incorporar a un entorn productiu ordinari. Aquest objectiu es materialitza en un contracte de 12 mesos per a la realització d’actuacions de caràcter temporal i d’interès general. També han rebut accions formatives transversals, amb l’objectiu d’augmentar els seus recursos personals i les eines de cerca de feina.

En aquest programa hi han participat 2 municipis de la comarca gràcies a la implicació dels seus ajuntaments, on els joves han treballat: Òdena, amb 3 joves, i Piera, amb 2 joves. Tots ells  contractats pel Consell Comarcal de l’Anoia.

El vicepresident primer del Consell Comarcal, Jordi Cuadras, ha fet la cloenda d’aquest programa reunint-se amb els joves i posant en comú l’experiència viscuda al llarg d’aquest any per a conèixer quins són els reptes que encaren a partir d’ara. Cuadras destaca que “estem abocats a l’objectiu de donar oportunitats laborals a les persones que tenen dificultats per accedir a un lloc de treball. Tenir feina és el primer pas per tenir un projecte vital complert. I en aquest cas es tracta de joves sense paraigua familiar a prop i que necessiten obrir-se les portes a un futur millor. Un d’ells ja ha trobat feina després del programa i esperem que la resta de participants també puguin aconseguir-ho. Aquest és el l’objectiu: que la nostra ajuda durant un any serveixi perquè després puguin fer el seu propi camí aprofitant l’experiència i els coneixements que els hem donat amb el programa ocupacional”.

El programa Treball i Formació, impulsat pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Ministeri de Treball i Seguretat Social del Govern d’Espanya i el Fons Social Europeu, està adreçat a persones treballadores, especialment aquelles que tenen més dificultats d'accés al mercat laboral, per mitjà d'accions d'experiència laboral i de formació. 

Aquestes actuacions han estat subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i efectuades d’acord amb les condicions establertes al programa Treball i Formació regulat per la Resolució TSF/1548/2020, d’23 de juny, i l’Ordre TSF/156/2018, de 20 de setembre, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per al Programa Treball i Formació, modificada per l’Ordre TSF/115/2019 de 7 de juny i TSF/20/2020, de 25 de febrer.   

Last modified: 15 de novembre de 2021