Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de l’Anoia aborda aspectes com la transició energètica, el transport a Barcelona o la gestió de depuradores

17 de novembre de 2021

La convocatòria del mes de novembre també ha servit, entre d’altres qüestions, per tractar l’impuls de l’òrgan de concertació del Pacte d’Acció Econòmica i Social de l’Anoia

El Consell Comarcal de l’Anoia ha celebrat aquest dimarts, 16 de novembre, un nou Consell d’Alcaldes i Alcaldesses encapçalat pel president de l’ens, Xavier Boquete, que ha comptat amb la participació d’una trentena de representants de les corporacions locals de la comarca.

Aquesta sessió ha servit per a presentar als representants dels consistoris de la comarca el full de ruta del Govern de la Generalitat en matèria de Transició Energètica, a càrrec de la Secretària General d’Acció Climàtica, Anna Barnadas. Francesc Xavier Ventura, d’Eficiència Locacional, ha presentat a continuació el projecte de carril bus, d’entrada a Barcelona, a la carretera B-23.

Tot seguit, el vicepresident primer del Consell, Jordi Cuadras, ha abordat l’impuls de l’òrgan de concertació del Pacte d’Acció Econòmica i Social de l’Anoia i Eduard Barcons, en representació de Caixa d’Enginyers, ha tractat un tema de gran interès especialment per als petits municipis, com és el funcionament d’altres entitats financeres, en aquest moment de reducció de les sucursals convencionals.

La cap de l’Àrea de Sanejament de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Isabel Gandullo, i el vicepresident primer del Consell Comarcal d’Osona, Carles Banús, han explicat l’experiència en la gestió del model de depuradores. I, finalment, el gerent de l’ens comarcal de l’Anoia, Eduard Canet, ha presentat la Guia de Serveis que el Consell prestarà als municipis l’any 2022.

El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses, com és habitual, ha finalitzat amb el torn de precs i preguntes, que ha permès abordar diferents qüestions d’interès específic per als municipis participants.

Last modified: 17 de novembre de 2021