El Consell Comarcal de l’Anoia, a través del seu Departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania, de ha iniciat aquest any la prova pilot del projecte “Aquest conte s’ha acabat!”. Es tracta d’un projecte que forma part de l’estratègia del Pla d’Acció Comunitària Inclusiva (PLACI) que vol treballar la inclusió mitjançant l’acció comunitària, treballant en xarxa amb els diferents agents socials que intervenen en l’educació de la infància.
Les activitats les realitza una educadora social experta en narració de contes i treball comunitari amb una metodologia vivencial a partir de 10 contes, a les aules d’infantil i primària. El conte és una gran eina que ens permet entrar en realitats diverses, posar-nos en el lloc d’un altre, i passar emocionalment per experiències que faciliten la comprensió del món en el que vivim. Els contes ens ensenyen la vida d’una forma més amable.
Els continguts que es treballen són la igualtat de gènere, la diversitat de les famílies i la diversitat afectiva sexual tenint en compte tota la comunitat (escola, famílies, entitats properes i veïnat del municipi).
La consellera d’Acció Social, Sandra Fernández, explica que “amb aquestes activitats es vol facilitar a l’alumnat, al professorat i a tota la comunitat, estratègies que puguin modificar les relacions de poder, d’abús i les limitacions estereotipades per a cada gènere, esdevenint veritables agents de transformació”.
Els objectius que es proposen són promoure un desenvolupament integral dels infants del municipi, tenint en compte aspectes fonamentals com la identitat de gènere, els estereotips i la no-violència; potenciar unes relacions més igualitàries i satisfactòries entre l’alumnat per aprendre a conviure; reflexionar i analitzar críticament l’existència d’actituds sexistes; apropar les diverses realitats afectives i reflexionar sobre els nous models de família que existeixen actualment.
El projecte s’ha començat a implementar en sis municipis de la comarca: la Llacuna, Sant Martí de Tous, Carme, Cabrera, el Bruc i Castellolí.
Last modified: 15 de març de 2021