Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia impulsa noves accions, dins del projecte europeu Welcome, per a facilitar l’acollida de persones nouvingudes

7 d'octubre de 2021

Actualment s’està testejant una aplicació mòbil, de la mà de la Generalitat, que ha d’ajudar a l’acollida i inclusió de les persones que arriben al territori

Al llarg de les properes setmanes, el projecte Welcome, en el qual participa el Consell Comarcal de l’Anoia, continuarà realitzant diverses proves a persones usuàries del Servei de Primera Acollida de l’Anoia per testejar l’aplicació d’acollida que s’està dissenyant.

Professionals de la direcció general de Migracions, Refugi i Antiracisme, amb el suport de la tècnica d’acollida del Consell Comarcal, posaran en funcionament aquesta aplicació mòbil per detectar possibles mancances i proposar millores. Les proves es realitzaran amb persones nouvingudes residents a Calaf, Masquefa i Santa Margarida de Montbui.  

La finalitat del projecte Welcome  és cercar solucions tecnològiques –aplicacions mòbils o altres eines virtuals immersives i de realitat augmentada– que puguin ajudar les persones immigrades, afavorint el seu procés d’acollida i d’inclusió. Les eines s’aplicaran en els àmbits de l’aprenentatge de la llengua, del coneixement de la societat catalana així com en la promoció de la seva inserció social i laboral. 

Aquest projecte, iniciat l’any 2020 i finançat per la Unió Europea, compta amb la implicació d’una desena de socis del Regne Unit, Alemanya, Grècia, Galícia i Catalunya. Està liderat per la Universitat Pompeu Fabra i, a Catalunya, rep assessorament tècnic de la Generalitat i té el suport dels Ajuntaments de Terrassa i Cambrils i del Consell Comarcal de l’Anoia. 

Last modified: 7 d'octubre de 2021