Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia ofereix formació i pràctiques per millorar l’ocupabilitat de les persones a l’atur amb el Projecte Nexes

6 d'octubre de 2021

Entre gener i setembre de 2021 l’ens comarcal ha ofert un total de 46 accions formatives per a la millora de competències de persones demandants d’ocupació i s’han gestionat 9 convenis de pràctiques en empreses de la comarca de l’Anoia

L’any 2020 el Consell Comarcal de l’Anoia va començar el desenvolupament del projecte Nexes, gràcies al suport econòmic de la Diputació de Barcelona, una iniciativa bianual que té com a principal objectiu la dinamització del mercat de treball i la millora de competències transversals per al foment de l’ocupabilitat de les persones.

El vicepresident primer del Consell, Jordi Cuadras, explica que “l’objectiu del programa és donar eines a les persones que es troben sense feina perquè tinguin més oportunitats de troba-ne. Les actuacions que inclou Nexes són, d’una banda, píndoles formatives per millorar la motivació i el coneixement dels participants, així com les seves competències transversals per la recerca de feina: accés a l’ocupació, d’identificació, de relació i d’afrontament. I, de l’altra, pràctiques en empreses adreçades a totes aquelles persones que es troben en processos de recerca de feina i que no tenen experiència”.

Les temàtiques més demandades pel que fa a les píndoles han estat L’entrevista de feina per competències, El mercat de treball a l’Anoia i 10 Consells per tenir èxit en l’entrevista online, i s’han fet 46 accions formatives amb l’assistència de 280 persones. Aquestes actuacions s’han dinamitzat conjuntament amb els Serveis Locals d’Ocupació municipals, entitats del territori com la Fundació Privada Àuria i l’Institut Milà i Fontanals, programes de dinamització de l’ocupació a l’Anoia com Anoia Activa (SOC), el Programa de Renda Garantida per la Ciutadania (SOC), els Serveis d’Orientació Laboral (DIBA) i el Projecte Singulars (SOC). Pel que fa a aquesta tardor, fa dues setmanes va començar Com cercar feina en temps de crisis sanitària, a Calaf, i Com crear un pla de treball per a la recerca de feina, als Hostalets de Pierola. El 6 d’octubre, a la Pobla de Claramunt, comença Tècniques de Recerca de Feina 2.0 i, posteriorment, el 3 de novembre ho farà Comunicació efectiva, també als Hostalets de Pierola. El 16 de novembre serà el torn de El mercat de treball a l’Anoia, a Carme i, el 23 de novembre, arribarà L’entrevista per competències, a Sant Martí de Tous.

En el capítol de pràctiques, s’han realitzat 9 convenis de col·laboració amb empreses de diferents sectors, com ara automoció, distribució d’alimentació, instal·lació elèctrica, serveis d’advocacia o edició de premsa, entre d’altres. I es preveu augmentar aquesta xifra durant els propers mesos, ja que algunes de les persones que han invertit el seu temps a fer pràctiques aconseguit tenir un contracte de treball. Durant el 2021 també s’ha dinamitzat des del projecte Nexes el mercat de treball en els municipis de l’Anoia Sud a través d’un Speed Dating amb demandants d’ocupació dels municipis de la zona i amb la participació de 5 empreses.

Per a més informació de les accions formatives i el servei de pràctiques, es pot contactar amb el Consell Comarcal al telèfon 93 805 15 85 o al correu electrònic a aeo@anoia.cat.

Last modified: 6 d'octubre de 2021