Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia impulsa plans d’ocupació per fer front a l’atur femení amb el Programa Treball i Formació

15 de febrer de 2021

Totes cinc s’integraran en el nou programa ‘Rehabilitació i conservació de les zones verdes i entorns naturals’, que es desenvoluparà en cinc municipis de la comarca

El Consell Comarcal de l’Anoia ha donat inici al Programa Treball i Formació línia DONA, donant feina a cinc dones que fins ara estaven en situació d’atur, amb contractes de dotze mesos. Totes cinc s’integraran en el nou programa Rehabilitació i conservació de les zones verdes i entorns naturals, impulsat per l’ens comarcal i que es desenvoluparà als municipis de Masquefa, Els Hostalets de Pierola, Vallbona d’Anoia, La Llacuna i Els Prats de Rei.

Mitjançant aquesta iniciatives rehabilitaran i promocionaran espais verds de la comarca, contribuint a integrar les fronteres urbanes i periurbanes, millorant la visió de l’entorn urbà i facilitant les interconnexions dels elements físic, rural i natural, aconseguint un entorn més humà i habitable. Així  mateix,  permetrà  realçar  els  equipaments,  les  zones  verdes  i  naturals,  potenciant  el  manteniment  i  el respecte  dels  ecosistemes existents.  A  més,  també  faran  tasques  de  recuperació  i  preservació  de  zones d'interès turístic i natural.

El Programa Treball i Formació línia DONA 

Aquest programa és una política activa d'ocupació adreçada a un col·lectiu especialment vulnerable, com és el de les dones, amb una especial afectació pel que fa a l’actual crisi econòmica i social derivada de l’emergència sanitària. Els seus objectius principals són millorar l’ocupabilitat i facilitar la inserció laboral de les persones participants.

El vicepresident primer del Consel Comarcal, Jordi Cuadras, destaca que “amb iniciatives com aquesta, intensifiquem les accions que ajuden a millorar l’ocupabilitat d’aquells col·lectius que presenten més dificultats. Recordem que a l’Anoia l’atur femení representa prop d’un 60% de les persones sense feina”. Afegeix que “aquest és un recurs ocupacional molt necessari, que s’adreça a una part de la societat que requereix suport en un moment com l'actual i que permet donar cobertura i resposta a les persones que es troben en una situació de major vulnerabilitat, facilitant-les urgentment una feina i un contracte de treball amb l’objectiu que això les ajudi a inserir-se, després, al mercat laboral de manera definitiva”.

Aquesta actuació està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), d’acord amb les condicions establertes al Programa Treball i Formació regulat per la REsolució TSF/2831/2020, de 30 d'octubre, i l’Ordre TSF/156/2018, de 20 de setembre, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per al Programa Treball i Formació, modificada per l’Ordre TSF/115/2019, de 7 de juny i per l’Ordre TSF/20/2020, de 25 de febrer. Aquests contractes poden ser cofinançats pel Fons Social Europeu en un 50% a través del Programa operatiu FSE de Catalunya 2014-2020.

Last modified: 15 de febrer de 2021