Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia impulsa un programa d’educació sexual per a joves

29 de juny de 2021

‘Sex Jove: parlem-ne!’ és un projecte de sexualitat que té com a objectiu principal poder parlar i resoldre els dubtes de les persones joves al voltant d’aquesta temàtica

El Consell Comarcal de l’Anoia, a través d’Anoia Jove, ha iniciat aquest curs 2020-21 el projecte Sex Jove: parlem-ne!, un projecte de sexualitat que té per objectiu principal poder parlar i resoldre els dubtes de les persones joves entorn aquesta temàtica, en el seu significat més ampli. 

La consellera de Joventut, Feminisme i LGTBI del Consell Comarcal, Carme González, explica que “les raons que motiven aquest projecte són la manca, en molts casos, d’una educació sexual de qualitat a les aules dels instituts i, sobretot, el fet que la sexualitat segueixi sent un tema tabú a nivell social, la qual cosa implica que moltes persones joves no gaudeixin d’espais on poder parlar de manera oberta i sense filtres d’aquesta temàtica”.

L’activitat principal del projecte, que s’ha desenvolupat en els Instituts i Punts Joves és la Bústia Sex Jove, on l’alumnat pot introduir-hi, durant una setmana, tots aquells interrogants que els sorgeixin entorn la sexualitat. Posteriorment, s’ha realitzat un taller de sexualitat dinàmic i participatiu creat a mida, ja que s’ha dissenyat a partir dels dubtes que els i les joves han introduït dins la bústia.

Els tallers s’han realitzat a diferents grups del segon cicle d’ESO de l’Institut Alexandre de Riquer de Calaf, a l’Institut Guinovarda de Piera i al Punt Jove dels Hostalets de Pierola.

Aquest treball és el resultat de les pràctiques del grau d’Educació Social de Lídia Manzanera, una jove de la comarca que ha posat en marxa aquest projecte amb el suport de diferents tècniques del departament de Joventut, realitzant una prova pilot als grups de 3r d’ESO –un total de 78 alumnes– de l’Institut Montbui de Santa Margarida de Montbui, on va tenir molt bona acollida. 

Des del departament de Joventut, s’ha apostat per donar continuïtat a aquest projecte, fent visible la temàtica i trencant amb tabús i mites que les persones joves tenen sobre sexualitat.

Last modified: 29 de juny de 2021