Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia incrementa un 10% la política social al Pressupost pel 2020

17 de desembre de 2019

El govern posarà en marxa un Pressupost de 14,5 milions d’euros per a donar servei als municipis

El govern del Consell Comarcal de l'Anoia ha presentat un pressupost de 14’5 milions d’euros per l’any 2020, fet que suposa un increment del 4,7% respecte el present exercici 2019. D’aquest creiexement, destaca una ferma aposta per reforçar i consolidar les mesures socials destinades a recolzar les persones i famílies que més suport necessiten a la comarca. Així, la partida que més augmenta és la destinada a serveis socials, que puja prop d’un 10%, concretament un 9,9%, ja que  la política social és una de les prioritats de l’acció del govern del Consell format per JxCat i PSC. En total, seran pràcticament 3’8 milions d’euros destinats a accions i programes que contribueixen a la prevenció de les problemàtiques socials i a la reinserció i integració de les persones en situació de risc o exclusió social.

Del total del pressupost, altres àrees amb un pes destacat són Ensenyament, que rebrà gairebé 3’5 milions d’euros per la gestió dels menjadors escolars i per les beques de transport i menjador escolar; Medi Ambient, amb una partida 3’1 milions d’euros que consolidarà la implementació del servei de recollida selectiva porta a porta; i Promoció Econòmica, amb 1’8 milions d’euros per a seguir gestionant programes i estratègies de foment de l’ocupació com Anoia Activa, Enfeina’t, Singulars o Catalunya Emprén, entre altres. La resta de departaments, com Turisme, Consum, Joventut, Noves Tecnologies o Serveis Tècnics, mantindran una dotació pressupostària similar a l'exercici anterior, al voltant d’1 milió d’euros en conjunt.

El vicepresident d’Hisenda del Consell, Josep Llopart, destaca que “el Pressupost reflecteix l’esforç que fa el Consell Comarcal per a donar servei als municipis, el que vol dir donar servei al conjunt dels ciutadans i ciutadanes de l’Anoia. L’increment de la partida d’Acció Social va en aquesta línia, així com les partides d’Ensenyament, Medi Ambient i Promoció Econòmica, que representen el gruix de l’acció política del Consell. I tot això ho fem pensant en el conjunt dels municipis, els grans i, sobretot, els més petits que acompanyem amb diferents programes de suport per a tenir una comarca equilibrada i on hi hagi igualtat d’oportunitats. Volem que viure en una zona o en una altra de la comarca no vulgui dir accedir a més o menys polítiques públiques”.

En el Pressupost també es contemplen canvis en el funcionament i finançament de determinats serveis. És el cas de l’Escola de Dansa, que es traslladarà al centre cultural Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui mentre el Consell Comarcal estudia una profunda millora de la Casa de Cultura, o el del Campus Motor, que veurà actualitzat el seu model de gestió per a impulsar la indústria del motor a la comarca. L’objectiu, en tots els casos, és millorar l’eficiència, garantir la sostenibilitat econòmica i assegurar la quantitat i qualitat dels serveis que es presten.

Last modified: 17 de desembre de 2019