Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

L’Escola de Dansa del Consell Comarcal de l’Anoia es reubicarà, a partir del mes de gener, al Centre Cultural-Mont Àgora de Montbui

16 de desembre de 2019

El Consell vol impulsar la millora integral de l’actual Casa de Cultura en base als requeriments tècnics que ha rebut i, per a fer-ho, era necessari concretar nous equipaments per l’Escola de Dansa i per les altres entitats que en fan ús, que també han trobat espais alternatius amb l’ajuda de l’ens comarcal

El Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui han acordat que l’Escola de Dansa, que properament haurà de deixar la Casa de Cultura d’Igualada, pugui desenvolupar les seves activitats, ja des del proper mes de gener, a les instal·lacions del Centre Cultural Mont-Àgora. Aquesta col·laboració es concretarà en un conveni entre les dues institucions que es formalitzarà properament.

Diferents entitats culturals de la comarca fan ús regular de la Casa de Cultura, situada al carrer de Sant Carles, propietat de la Generalitat de Catalunya i gestionada pel Consell. Els informes tècnics requereixen, des de fa anys, una actualització de l’edifici per a cenyir-se al que marca la normativa vigent, cosa que era impossible amb l’estat actual de la instal·lació. El nou govern del Consell ha entomat aquesta responsabilitat i ha pres la determinació de posar al dia aquesta instal·lació perquè s’adeqüi a la normativa vigent i es compleixi allò que fa anys que requereixen els informes tècnics.

Després de setmanes de converses en diferents àmbits, pivotades pel Consell Comarcal de la mà de les entitats implicades, totes han pogut concretar ja nous espais on ubicar-se i ara, amb el trasllat de l’Escola de Dansa, es completa aquest procés.

Carme Zaragoza, vicepresidenta de Serveis a les Persones del Consell Comarcal de l’Anoia, afirma que “per trobar una solució hem primat en tot moment el diàleg amb les entitats, perquè la prioritat era alterar el mínim possible la seva activitat i trobar una sortida realment efectiva. Hem buscat les garanties perquè totes puguin continuar la seva activitat de manera segura i sense dificultats. Agraïm a l’Escola de Dansa i a les entitats el gran esforç que han fet per poder cercar nous espais i adequar-hi la seva activitat”.

Rafael Galván, conseller de Cultura del Consell, recorda també que “des del govern del Consell Comarcal hem pres una decisió necessària que no es podia ajornar més temps amb els informes tècnics que teníem sobre de la taula i assumim el deure i la responsabilitat de posar al dia un equipament absolutament necessari com és la Casa de Cultura. Com a administració pública hem de donar exemple i no mirar cap a una altra banda quan se’ns demana complir amb la normativa i això és el que hem fet”.

Ara, un cop solucionada la continuïtat de les activitats de l’Escola de Dansa i de les entitats, el Consell Comarcal iniciarà la recerca de recursos, buscant també la implicació d’altres administracions, per a poder dur a terme aquesta adequació de la Casa de Cultura del carrer de Sant Carles.

Last modified: 16 de desembre de 2019