Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia inicia la distribució de targetes moneder a les famílies beneficiàries de beques menjador

23 de març de 2020

Les targetes, facilitades per la Generalitat de Catalunya, permeten sufragar inicialment un àpat diari durant 10 dies i, posteriorment, s’aniran recarregant automàticament mentre duri el tancament de les escoles

El Consell Comarcal de l’Anoia ha iniciat la distribució, entre les famílies beneficiàries de beques menjador, de targetes moneder que poden ser utilitzades en supermercats i botigues d’alimentació. Aquesta eina permetrà garantir la correcta alimentació, mentre durin les mesures de l’estat d’alarma a causa del coronavirus, de tots escolars que reben una beca per al servei de menjador del seu centre educatiu.

La passada setmana, el Departament d'Educació i Serveis Socials del Consell Comarcal ja va concertar prèviament l’hora i lloc de lliurament de les targetes amb cadascuna de les famílies. Divendres, un cop rebudes les targetes moneder enviades per la Generalitat de Catalunya, aquestes es van distribuir entre els diferents ajuntaments del territori que, entre el mateix divendres i aquest dilluns, n’han iniciat el repartiment. Cada consistori vetlla perquè aquest es faci de la manera més àgil possible i sempre garantint les mesures de seguretat per a la contenció de la pandèmia.

Les targetes moneder porten inicialment una precàrrega equivalent al cost de deu dies d’àpats de menjador, amb efectes retroactius des de l’inici del confinament. Posteriorment, es recarregaran automàticament en funció dels dies que s’allargui el tancament de les escoles.

La vicepresidenta de Serveis a les Persones de l’ens comarcal, Carme Zaragoza, agraeix “la imprescindible tasca de les tècniques i els tècnics del Consell, que ha estat clau per a trobar una solució eficaç a una problemàtica sobrevinguda que requeria una reacció el més àgil possible; avui afortunadament ja tenim en marxa un recurs molt útil per a fer costat a famílies que ho necessitaven en l’actual situació”.

Last modified: 23 de març de 2020